google-485611_1920
Google har blitt bødelagt for sin konkurransehemmende oppførsel flere ganger tidligere. Nå står selskapet i fare for å motta nok en gigant-bot.

Google etterforskes av justisdepartementet i USA

Google har allerede blitt etterforsket og bøtelagt av konkurransemyndigheter i EU, men nå, for første gang i historien, skal justisdepartementet i USA etterforske Google. Det skriver Wall Street Journal fredag.

Søk og «andre forretningsområder»

Departementet skal undersøke Googles søketjeneste, men også andre deler av selskapet, hevder avisa.

Google, som kontrollerer mer enn 70 prosent av markedet for søkemotorer, har vært etterforsket for brudd på konkurranselovgivningen før.

Lang historikk med gigant-bøter

I 2013 inngikk Google et forlik med Federal Trade Comission som tvang selskapet til å endre praksis – blant annet ved å la tredjeparts-annonsører bruke konkurrerende søkemotororer.

Europa-kommisjonen klaget inn Google i 2010, den gang for urettferdige plassering av søkeresultater og reklamer. Resultatet? 2.7 milliarder dollar kroner i bot.

I 2018 fikk selskapet en bot på 5.1 milliarder dollar etter at Europa-kommisjonen klagde inn selskapets praksis rundt operativsystemet Android.

I mars i år fikk Google nok en milliardbot, denne gangen av EU – resultatet ble at Google måtte betale 1.7 milliarder dollar som følge selskapets oppførsel i annonsemarkedet.

Verken Google eller justisdepartementet har kommentert opplysningene, ifølge Wall Street Journal.

Kilde:
Wall Street Journal