Tesla
Tesla hadde rekordinntekter i annet kvartal og passerte for første gang dollarmilliarden.

Annonse


Snart vil din Tesla-bil kunne hente deg på jobben

Bilene til Tesla vil kunne klare å kjøre hjemmefra og til jobben din for å hente deg. Det sa Elon Musk nylig i et styremøte hvor mange aksjeeiere i selskapet var tilstede. Musk presiserte at en menneskelig sjåfør fremdeles må sitte klar til å kunne ta over styringen på kort varsel, men at deres selvkjørende, helautomatiske system skal være helt ferdigstilt innen utgangen av 2019.

Han begrunnet den raske utviklingen med at deres egenproduserte kjørecomputer nå er blitt 21 ganger raskere enn Nvidia-enheten de brukte tidligere.

Inngrepsfri, helautomatisk kjøring i 2020

Samtidig har de også enda mer data innsamlet fra alle Tesla biler ute på veiene. Det er snakk om milliarder av loggførte kilometre som gir verdifulle opplysninger for å forbedre systemene over tid.

Musk lover at fullstendig selvkjørende Tesla-biler som ikke lengre vil trenge menneskelig tilpass vil være en realitet neste år. Vi har tidligere skrevet om betatestere av Tesla som fikk oppleve at bilene kunne komme beordret fra en parkeringsplass for henting – vel å merke innenfor et begrenset område.

Annonse


Utfordringer gjenstår

Selskapet har allikevel satt akkurat denne “Advanced Summon” funksjonen litt på vent, og Musk kommenterte at det fremdeles er svært mange potensielle hindringer og faktorer rundt parkeringsplasser som gjør dette mer komplisert enn normal kjøring på vei.

Det råder allikevel noe skepsis til hvor godt Teslas biler vil kunne håndtere helautomatisk kjøring, og vanskelige kjøreforhold. For eksempel om hvordan bilene vil håndtere situasjoner der kjørekameraer og sensorer blir tildekket av skitt eller snø. Musks foreløpige svar på dette er at i slike tilfeller vil bilen ”skjønne” det som skjer – og varsle sjåføren om å gå ut og børste kameralinsene rene.

Kilde:
Fox News

Annonse