Windows_XP
Oppdateringer av Windows XP er høyst uvanlig, men nå kan det komme nye WannaCry-lignende angrep, sier Microsoft.

Annonse


Microsoft frykter WannaCry-lignende angrep – gjør noe høyst uvanlig

I et forsøk på å stoppe fremtidige WannaCry-lignende angrep har Microsoft nå lansert feilrettinger for sårbarheter i Window’ Remote Desktop Services.

Oppdaterer utdaterte systemer

Sårbarheten gjorde det mulig for hackere å spre skadevare (malware) mellom datamaskiner.

Påvirkede systemer er Windows 7, Windows Server 2008 R2 og eldre Windows-versjoner – inkludert XP.

For selv om Microsoft har avsluttet offisiell støtte for Windows XP og Windows Server 2003, anser Microsoft risikoen for angrep som så stor at de ikke så noe annet valg enn å tette hullene for også disse operativsystemene.

Annonse


«Stor sannsynlighet» for angrep

For det er dessverre ingen hemmelighet at det fortsatt er mange bedrifter og organisasjoner som benytter seg av Microsofts aldrende OS. Det var også grunnen til at Microsoft lanserte hastefikser for Windows XP i 2017.

Ifølge Microsoft er det ingen indikasjoner på at sårbarhetene er utnyttet, men ifølge selskapet var det «stor sannsynlighet» for at malware-produsenter kunne ha gjort det.

Dette var WannaCry

WannaCry-angrepet, som herjet på vårparten i 2017, er anslått til å ha påvirket mer enn 200.000 datamaskiner i mer enn 150 land. WannaCry gjorde skade for mellom flere hundre millioner dollar til flere milliarder dollar. Britiske sykehus var blant de berørte.

Tidligere i vår ble det kjent at personen som stoppet WannaCry, sikkerhetseksperten Marcus Hutchins, nå risikerer opp mot ti år i fengsel etter at han innrømte å ha selv utviklet skadevare i årene før han stoppet angrepet.

Kilde:
Engadget


Annonse