Skjermbilde 2019-04-20 kl. 14.38.42
Tidligere handlinger får konsekvenser: Marcus Hutchins risikerer lang fengselsstraff for å ha utviklet og solgt malware.

Annonse


Han fikk heltestatus etter å ha stoppet malware-spredning. Nå risikerer han opp mot ti år i fengsel

Frem til 2017 var sikkerhetseksperten Marcus Hutchins en relativt ukjent person for verden, men det snudde plutselig.

Innrømmer utvikling av malware

23-åringen fikk over natta heltestatus etter å ha klart å stoppe den mye omtalte WannaCry-malwaren som spredte seg på nettet.

I august samme år var Hutchins på vei ut av Las Vegas da amerikanske myndigheter arresterte ham. Han ble deretter tiltalt for å selv ha utviklet malware, blant annet malware kalt Kronos. Dette skal han ifølge tiltalen ha gjort flere år før han stoppet WannaCry.

Nå har den datakyndige sikkerhetseksperten erklært seg skyldig i flere av punktene han er tiltalt for. For å ha  gjort ugjerningene risikerer han nå opptil ti år i fengsel.

Annonse


– Jeg angrer

På sin egen nettside sier Marcus Hutchins følgende:

«Som dere sikkert er klar over har jeg erklært meg skyldig i to tiltaler relatert til å utvikle malware i årene før min karriere innenfor sikkerhet. Jeg angrer på disse handlingene og tar fullt ansvar for mine feil. Etter at jeg vokste opp har jeg brukt de samme evnene som jeg misbrukte for flere år siden, til konstruktive formål. Jeg vil fortsette å vie min tid til å sikre folk mot malware-angrep»

Myndighetene i USA mener at dataeksperten utviklet både UPAS KIT og Kronos, begge malware, og brukte disse for å samle inn informasjon fra banker. Han samarbeidet også med andre for å distribuere og selge malware-verktøyene.

Ifølge Zdnet er rettssaken planlagt å starte senere i år.

Kilde:
Gizmodo

Annonse