Utgivere: – Dette lover ikke godt for Apple News+
Apple News+ ble lansert for bare en måned siden. Enkelte innholdsprodusenter er nå bekymret for tjenestens fremtid.

Annonse


Utgivere: – Dette lover ikke godt for Apple News+

Magasin-appen Apple News+ gir både små og store utgivere muligheten til å distribuere innhold, men flere av de mindre aktørene er misfornøyde med lanseringen av tjenesten.

Ifølge flere utgivere som har snakket med Digiday favoriserer Apple de største utgiverne.

Måten Apple gjør dette på er at de tilbyr egne designløsninger og maler som gjør at innholdet kan tilpasses News+-formatet. Angivelig er det kun de største utgiverne som får tilgang til dette systemet.

Etterforsker Apple for Music og News-monopolpraksis

Annonse


De største får mer design-hjelp

Alle utgivere har visstnok fått tilgang til en e-postadresse de kan ta kontakt med dersom de trenger hjelp til tilpassing. En liten eksklusiv gruppe har derimot fått tilgang til en privat Slack-kanal der de har mer direkte kontakt med Apple.

– Det de egentlig gjør er å favorisere enkelte over andre. Det er bra for de store gutta, men ikke for resten av oss. sier en kilde Digiday har vært i kontakt med.

Men det er ikke bare mangelen på hjelp fra Apple som blir kritisert.

Design-kritikk

Apple får også kritikk for å ha en inkonsistent leseropplevelse. Mens noe innhold lages og legges ut i PDF-format, er annet innhold laget med Apple News-formatet.

– Du tenker gjerne at Apple er så design-bevisst. Dette føles ikke slik ut i det hele tatt, sier en utgiver til nettstedet.

– Denne starten lover ikke godt for fortsettelsen av denne tjenesten, sier en annen kilde.

Apple har ikke kommentert kritikken.

 

Kilde:
Digiday via Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse