Etterforsker Apple for Music og News-monopolpraksis

browse_hero_1
Apple har fått kritikk for å misbruke sin posisjon i markedet ved å prioritere sine egne apper foran tredjepartsapper.

Det Nederlanske konkurransetilsynet skal nå etterforske Apple for å finne ut om selskapet favoriserer sine egne apper, slik som Apple Music og Apple News, i App Store.

Nyheten kommer bare uker etter at Spotify ba EU om å etterforske Apple for lignende forhold.

Vurderer også å etterforske Google

Tilsynet skal finne ut om Apple misbruker sin egen posisjon i markedet og forhindrer konkurranse. De skal finne ut om selskapet gjør dette ved «å gi sine egne apper et fortrinn, heter det i en uttalelse fra det nederlanske konkurransetilsynet (ACM).

Annonse

Fokuset i etterforskningen vil være på App Store ettersom det er denne appbutikken tilsynet har fått inn flest klager på.

Tilsynet oppfordrer imidlertid apputgivere om å ta kontakt hvis de opplever problemer med Googles Play Store. Samtidig påpekes det at Apple er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

Utviklere av tredjepartsapper føler seg urettferdig behandlet

I uttalelsen skriver ACM følgende:

«Apptilbydere avhenger i stor grad av Apple og Google for å tilby apper til brukere. I markedsstudien har ACM mottatt indikasjoner fra apptilbydere som tyder på at Apple misbruker sin posisjon i App Store. Dette er grunnen til at ACM anser grunnlaget som stort nok til å sette i gang en etterforskning basert på konkurranseloven»

Apple har ifølge Bloomberg ikke kommentert opplysningene.

Kilde:
Bloomberg

Annonse
Annonse