EA logo
EA innrømmer at de ikke har levert godt nok den siste tiden.

Annonse


EA med sjokkbeskjed til sine ansatte: – Dette er en tung dag

Tidligere i år ble det kjent at EA nedjusterte sine salgsutsikter for det kommende kvartalet, noe som blant annet skyldtes svak interesse for Battlefield V.Den gang sa EA følgende:

«Spillindustrien har fortsatt veksten gjennom et år fullt av intens konkurranse og store forandringer. Siste kvartal i 2018 var vanskelig for Electronic Arts og vi har ikke levd opp til forventningene», sa EAs konsernsjef Andrew Wilson i en uttalelse.

De svake tallene, blant annet, viser seg nå å få konsekvenser for mange ansatte i EA. Selskapet bekrefter nå at ca 350 EA-ansatte mister jobben.

Innrømmer at ting ikke går på skinner

I en e-post til sine ansatte skriver EA-sjef Andrew Wilson at målet er å strømlinjeforme avgjørelser som blir tatt av ansatte som jobber med utgivelser og markedsføring. Det innebærer blant annet å stenge kontorer i Russland og Japan.

Annonse
«Vi har en visjon om å være verdens beste spillselskap. Hvis vi skal være ærlige med oss selv må vi erkjenne at vi ikke er der akkurat nå. VI har en jobb å gjøre med spillene våre, forholdet til spillerne og forretningene våre», skriver Wilson i en intern e-post Kotaku har fått tilgang til.

Oppsigelsene er noe EA anser som nødvendig for å gjøre noe med dagens situasjon i selskapet.

Japan og Russland hardest rammet

I en pressemelding bekrefter EA-sjefen at 350 ansatte må forlate selskapet.

«I dag tok vi noen viktige grep som et selskap for å adressere utfordringer og forberede oss for mulighetene som kommer. Når vi ser på en verden som forandrer seg rundt oss, er det klart at vi også må forandre oss. Vi gjør nøye avveide avgjørelser for å levere på våre forpliktelser, finpusse organisasjonen og møte kravene fra spillerne. Som en del av dette har vi gjort endringer i vår markedsføring- og utgivelses-organisasjon og vi toner ned vår tilstedeværelse i Japan og Russland. Dette gjør vi fordi vi nå fokuserer på ulike måter å tilby våre tjenester til kundene våre i disse markedene. I tillegg til organisatoriske endringer er vi dypt fokusert på å øke kvaliteten på våre spill og tjenester. Fantastiske spill vil fortsette å være kjernen i alt vi gjør, og vi tenker annerledes om hvordan vi skal forbløffe og inspirere spillerne våre. Men det er en vanskelig dag. Endringene vi gjør i dag vil påvirke omtrent 350 roller i vårt selskap med 9.000 ansatte. Disse er viktige, men veldig vanskelige avgjørelser og vi tar ikke lett på det. Vi er venner og kolleger i EA, vi setter pris på og verdsetter alle som bidrar. Vi gjør alt vi kan for å forsikre oss om at vi tar vare på våre folk for å hjelpe dem gjennom denne perioden for å finne deres neste muligheter. Det er vår topp-prioritet».

– Lettet

Selv om oppsigelsene kommer som et sjokk på enkelte, ser andre ut til å ikke være spesielt overrasket. Tegnene på at noe var i ferd med å skje begynte å vise seg allerede i oktober i fjor. Iløpet av de siste månedene skal EA ha stanset alle nye ansettelser i markedsføringsavdelingen, forteller en av de berørte i selskapet.

«Jeg tror noen vil være lettet over å være ute fra limbo-tilstanden», sier en EA-ansatt ifølge Kotaku.

EA er imidlertid ikke alene i spillbransjen om å si opp folk. I februar skrev vi at Activision Blizzard så seg nødt til å si opp hele 800 ansatte.

Hvor har det gått galt på veien for EA, tror du?

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse