Nedgang i brukermasse og og tøff konkurranse skal være blant årsakene til at flere hundre ansatte må gå i selskapet.
Nedgang i brukermasse og og tøff konkurranse skal være blant årsakene til at flere hundre ansatte må gå i selskapet.

Annonse


Nesten 800 mister jobben hos Activision

Activision Blizzard skal angivelig være i ferd med å gjennomføre en masseoppsigelse der flere hundre ansatte kan miste jobben.

Oppdatert, 12. februar, 23:36:

Det er nå kjent at 8 prosent av Activisions medarbeidere må gå – rundt 800 av selskapets 9600 må altså finne seg annet arbeid.

Nyheten kommer etter at selskapet la frem gode tall for 2018: 7,5 milliarder dollar, opp fra 7,02 i 2017. Ifølge Activision-sjef Bobby Kotick må medarbeiderne gå for at selskapet kan realisere sitt fulle potensial.

Annonse


Omstrukturering og sentralisering

Bakgrunnen for at selskapet skal kvitte seg med så mange ansatte, er blant annet sviktende salgstall den siste tiden.

Ifølge Bloomberg vil oppsigelsene gjennomføres så tidlig som førstkommende tirsdag, altså 12. februar. Målet er å omstrukturere og sentralisere virksomheten for å gjøre driften mer profitabel.

Aksjen stupte etter Bungie-skilsmisse

Både OverWatch og Hearthstone skal ifølge rapporter i den siste tiden ha opplevd en utflating eller reduksjon av brukere. Activison har også mistet en viktig partner i Destiny, etter selskapet nylig skilte lag med Bungie.

Skilsmissen kom som følge av skuffende salgstall for Destiny 2: Forsaken. Nyheten om at partene skiller lag skapte reaksjoner på børsen, der selskapet opplevde en nedgang på 7 prosent i etterhandelen.

Skal kutte kostnader – disse må gå

Activision Blizzard har satt seg et mål om å produsere flere spill fremover, samtidig som at kostnadene skal reduseres.

Ifølge Kotaku vil de kommende oppsigelsene primært være i avdelinger som ikke har med utviklingen av spill å gjøre. Trolig er det personer med ansvar for utgivelse, markedsføring og salg som må ta hatten sin og gå fra selskapet.

Turbulent tid

Til tross for at Call of Duty: Black Ops 4 var et av 2018s mestselgende spill, stod også Activision Blizzard bak noen kontroversielle saker som skapte mye dårlig PR. I fjor høst ble blant annet mobilspillet Diablo: Immortal annonsert, noe som skapte klagestorm blant fans av spillserien Diablo, ettersom de fleste hadde håpet på annonseringen av Diablo 4.

I tillegg har flere høystående lederskikkelser forlatt selskapet den siste tiden.

Fundamentale endringer innad i Blizzard gjør ansatte bekymret, skrev vi for noen måneder siden. Kilder i selskapet hevder at det pågår en konstant drakamp mellom finansavdelingen og utviklerne, der førstnevnte ifølge rapportene tar stadig flere avgjørelser for selskapet.

Hva tror du om Activision Blizzards fremtid?

 

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse