Det ser ikke ut som en god tid å være utvikler hos Blizzard på.
Det ser ikke ut som en god tid å være utvikler hos Blizzard på.

Annonse


Kilder i Blizzard: – Mange frykter for selskapets fremtid

Fundamentale endringer innad i Blizzard gjør ansatte bekymret, ifølge Kotaku. Nettstedet har tidligere rapportert at selskapet har fått beskjed fra sine finansfolk om å kutte utviklerkostnader, men samtidig lansere flere spill.

Ifølge Kotaku har dette vært retningslinjer Blizzard har måttet følge i hele 2018. Alle team skal ha fått i oppgave å bruke mindre penger.

Anonyme kilder forteller at finansgruppen nå styrer strategiske avgjørelser for første gang i selskapets historie – et selskap som står bak noen av de mest populære spillene gjennom tidene, blant dem Overwatch, World Of Warcraft.

Blizzard ønsker ikke å kommentere påstandene, ifølge Kotaku.

Annonse


Drakamp mellom utviklere og finansfolk

Iløpet av det siste året har Blizzard aktivt prøvd å finne kreative måter å kutte kostnadene på, uten at det medfører negative omtale i pressen.

De anonyme kildene hevder av avgjørelser blir tatt av forretningsfolk, markedsførere og finanspersoner i mye større grad enn før. Det pågår en konstant kamp mellom utviklerne og disse nevnte personene.

Sluttpakker tilbys nå til langt flere enn før, og det kreves at man har jobbet i færre år enn tidligere for å være kvalifisert til pakkene.

Flere skal være bekymret for selskapets fremtid og identitet.

Kontroverser

Til tross for at Blizzard er et av spillhistoriens mest suksessrike selskaper, har det vært en del kontroverser i den siste tiden. Lootbox-systemet i Overwatch har for eksempel fått mye kritikk, og tidligere i høst var Diablo-fans i harnisk etter annonseringen av mobilspillet Diablo: Immortal.

– Vi var ikke forberedt på oppstyret som fulgte, uttalte Blizzard den gang.

Hva tror du om fremtiden til Blizzard?

 

Kilde:
Kotaku

Annonse


Annonse


Annonse