Apple finner seg ikke i måten Spotify forklarer omstendighetene på.
Apple finner seg ikke i måten Spotify forklarer omstendighetene på.

Annonse


Apple langer ut mot Spotify: – Vi har strukket ut en hånd for Siri- og AirPlay 2-støtte

Etter at det ble kjent at Spotify klager inn Apple til Europakommisjonen for det de mener er urettferdig konkurranse har nå Apple åpnet seg om saken i en pressemelding, hvor det overordnede budskapet ifølge Apple er at Spotify forsøker å få rettigheter og fordelene som tilhører gratistjenester – uten å egentlig være en gratistjeneste.

Anklaget Apple for særbehandlinger

Apple skriver at Spotify skjuler sin motivasjon om økte inntekter ved bruk av villedende retorikk mot Apple og hva selskapet representerer. Selskapet skriver at de ikke ønsker å la dette gå ubesvart, men at Spotify er hjertelig velkomne til å bruke den forretningsmodellen de ønsker å bruke.

I Spotify sine dokumenter ble det argumentert med at Apples egne strømmetjeneste for musikk neppe utsettes for de samme restriksjonene som Spotify blir utsatt for. Selskapet skriver at alle applikasjoner burde kunne konkurrere rettferdig basert på meritter og ikke på bakgrunn av hvem som eier App Store.

Har kontaktet Spotify på eget initiativ

Interessant nok påpekte Spotify-sjefen i innlegget sitt at Apple regelmessig kan finne på å forsinke app-oppdateringer selskapet legger ut, i tillegg til å holde dem utenfor Apple-tjenester som Siri, HomePod og Apple Watch. Dette gjør Apple klart i pressemeldingen at de ikke ønsker å finne seg i, med opplysninger om at de gjentatte ganger har strukket en hånd ut til Spotify for å diskutere støtte for Siri og AirPlay 2 – samtlige forsøk skal ha endt i at Spotify har forklart at de jobber på saken og at Apple har vært klare til å hjelpe dem dersom det trengs.

Annonse
Når det dreier seg om Apple Watch-støtten forteller Apple at de ikke fatter beskytningene, og refererer til at søknaden om å innføre Spotify-applikasjonen på Apple Watch ble sendt inn i september 2018 og vurdert på lik linje som alle andre utviklere – og at applikasjonen i skrivende stund er nummer én på kategorien for musikk.

Også i CarPlay forteller Apple at Spotify er tungt integrert.

Forsøker å tjene mer penger

Selskapet avslutter med å skrive at Spotify ikke har gagnet musikkindustrien på en spesielt bra måte, med henvisning til at selskapet nylig gikk til sak mot musikkskapere etter at amerikanske myndigheter beordret selskapet til å øke royalty-summene til artistene. Under den nye retorikken forsøker Spotify å tjene enda mer penger på andres verk, skriver Apple.

De nevner ikke stort angående det Spotify omtaler som særbehandling av Apple Music, men dette er ganske sentralt ettersom Europakommisjonen tidligere har sanksjonert mot store aktører for å ha lagt til rette for egne tjenester og produkter fremfor konkurrentenes: et eksempel gitt i at Microsoft fikk en bot pålydende 730 millioner dollar for å ha brukt Windows-systemet til å fremme sin egne nettleser.

Her kan du lese innlegget i sin helhet.

Kilder:
Engadget
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse