Nvidia
Nvidia blar opp for israelsk brikkeprodusent.

Annonse


Nvidia bekrefter sitt dyreste oppkjøp noensinne

Tidligere i dag skrev vi at Nvidia og Intel kjemper om å få kjøpe det israelske høyteknologiske selskapet Mellanox.

Nå viser det seg at førstnevnte trakk det lengste strået – i en pressemelding opplyser Nvidia at de har kjøpt Mellanox for 6,9 milliarder dollar, noe som tilsvarer nesten 60 milliarder kroner.

Oppkjøpet er et ledd i Nvidias økte satsing på servermarkedet, som per i dag står for en tredjedel av selskapets omsetning.

– Enorme krav

Mellanox produserer brikker som kan brukes i servere, datasentre, AI og andre tjenester som setter enorme krav til datakraft.

Annonse
– Fremveksten av AI og datavitenskap, så vel som milliarder av samtidige databrukere, bidra til å sette enorme krav til verdens datasentre. Å ta tak i denne etterspørselen krever holistiske arkitekturer som kobler sammen enorme mengder data over et intelligent nettverk for å danne en gigantisk datasenterskala-motor, sier NVIDIAs toppsjef Jensen Huang.

Under samme tak

Nvidia og Mellanox er ikke ukjente for hverandre fra før. Selskapenes teknologi brukes i dag i mer enn halvparten av verdens 500 fremste superdatamaskiner. Nå samles selskapene under samme tak.

– Vi er glade for å forene Nvidias akselererte databehandlingsplattform med Mellanox’ verdenskjente akselererte nettverksplattform under ett tak for å skape neste generasjons datasenterskala-løsninger. Jeg er spesielt begeistret for å jobbe tett med de ambisiøse lederne i Mellanox og folkene deres for å oppfinne fremtidens datamaskiner, sier Huang.

 

Kilde:
Nvidia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse