Selskapet har etablert seg raskt som en respektert brikkeprodusent.
Selskapet har etablert seg raskt som en respektert brikkeprodusent.

Annonse


Intel og Nvidia i budkrig om populær brikkeprodusent

Nvidia er ikke lenger det lille selskapet det en gang var, og går nå i strupen på Intel når de ifølge rapporter legger syv milliarder dollar på bordet for det høyteknologiske israelske selskapet Mellanox. Intel skal noen måneder tidligere ha forsøkt å kjøpe opp selskapet for seks milliarder dollar, tilsvarende rundt 50 milliarder norske kroner.

Sitter på bra teknologi

Mellanox har raskt etablert seg som et kjent navn innen utvalgte kretser der de anerkjennes for utvikling og produksjon av svært imponerende teknologi: Bloomberg skriver at teknologien deres er kritisk i overføring av informasjon fra en komponent til en annen både i og mellom ulike maskiner.

Ingen av de involverte partene har kommentert det som hittil ikke er bekreftet av de to selskapene. Reuters melder dog at Nvidia og Mellanox er ganske nære en avtale, og at rammene for denne kan avsløres allerede i dag.

Ukjente planer

Selv om man ikke vet nøyaktig hva slags planer Nvidia har for Mellanox så er det ikke usannsynlig å spekulere i at de har et par insentiver i eksempelvis forbedring av serverkapasitet og andre situasjoner der man har flere prosessorer med arbeid som kombineres, eller i bruk med selvkjørende biler der det kan kreves prosessorkraft fra flere enheter for å koordinere aktivitetene som foregår.

Annonse


Det finnes også en simpel forklaring i at Nvidia potensielt kan sørge for raskere tilkoblingshastigheter mellom skjermkort i arbeidsstasjoner og gaming-maskiner.

Kilder:
Bloomberg
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse