Den franske presidenten vil slå hardt ned på de som kommer med hatefulle ytringer på nett.
Den franske presidenten vil slå hardt ned på de som kommer med hatefulle ytringer på nett.

Annonse


Vil utestenge mobbere fra sosiale medier for alltid

Den franske presidenten Emmanuel Macron har lagt ned et forslag om å stenge ut personer som har blitt tiltalt for hatytringer på nett fra sosiale medier for alltid.

Sensur på internett

Forslaget ble lagt frem under en årlig markering der Macron tok opp temaet om sensur på nett, hvor tanken er å få på plass en ny måte for å håndtere hatefulle ytringer innen mai. Den franske presidenten sammenlignet bannlysningen av tiltalte med bakgrunn i slike omstendigheter med hooligans som er bannlyst fra å delta som publikummere på fotballkamper.

Et av tiltakene deres skal visstnok være å holde tilsyn med Facebook for å se hvor effektive de faktisk er med å håndtere hatefulle ytringer.

Sosiale medier må dele informasjon

Det er ikke kjent hvordan Frankrike skal innføre tiltakene i praksis, men Mounir Mahjoubi fra det digitale leddet i den franske regjeringen forteller at eksempelvis på Twitter så har de tilgang på alle brukeres IP-adresser, og at slike adresser som tilhører personer med onde hensikter på internett sendes til lovmyndigheter som tar det derfra med identifisering av personene.

Annonse


Mahjoubi kritiserte ulike sosiale medier på generelt grunnlag for å gjøre en dårlig jobb med å hjelpe politiet i slike saker, med begrunnelse i at det ofte tar flere uker eller måneder før de sender over informasjon.

Macron er bare en politiker av mange som den siste tiden har tatt til orde for å få på plass lover for å kjempe mot hatefulle ytringer og fake news.

Kilde:
Voice of Europe

Annonse