Apple vurderer å benytte seg av Samsung eller MediaTek for å få 5G-funksjonalitet i årets iPhone-modeller. Men trolig kommer selskapet til å vente på Intel, noe som betyr at forbrukerne må vente til 2020.

Annonse


Denne Intel-bekreftelsen er dårlig nytt for Apple

Intel skal levere 5G-brikker til smarttelefoner, men selskapet har møtt på store utfordringer under produksjonen. Hovedutfordringen er knyttet til overoppheting av brikkene, noe som har ført til at Intel har havnet bak det opprinnelige tidsskjemaet.

Vurderer Samsung og MediaTek

Apple er blant selskapene som skal benytte seg av Intels 5G-brikker, men som vi har skrevet tidligere i år, kommer sannsynligvis ikke årets modeller med slik funksjonalitet. Hvis modellene mot formodning skulle få 5G-funksjonalitet i år, blir det ikke med Intel-brikker, men istedet brikker fra Samsung eller MediaTek.

Ifølge Reuters har Cupertino-giganten vært i samtaler med nevnte selskaper for å vurdere 5G-brikker for 2019-modellene av iPhone, men det er foreløpig uklart om samtalene har ført til noen avtale.

Nå skal Apple produsere sine egne 5G-brikker

Annonse
Langt bak konkurrentene

Det betyr at dersom Apple går for Intel, kommer iPhone til å bli over ett år bak konkurrentene – en rekke selskaper innfører nemlig 5G-brikker allerede i år, blant dem Samsung og Huawei.

Ifølge Reuters er det toppsjefer i Intel som har bekreftet at selskapet ikke kommer til å levere 5G-brikker for smartelefoner før 2020. Dog kommer noen av selskapets klienter til å få utlevert testutgaver av 5G-brikker i år, men det har lite å si for forbrukerne, som altså må vente i over ett år til.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse