Skjermbilde 2019-02-08 kl. 17.36.10
Intel skal etter planen levere 5G-brikken til 2020-versjonene av iPhone. Deretter vil Apple selv produsere brikkene.

Annonse


Nå skal Apple produsere sine egne 5G-brikker

Apple ønsker å produsere så mye som mulig på egen hånd. Det ryktes blant annet at selskapets kommende 5G-brikker vil bli produsert av selskapet selv, etter å ha kjøpt mobilnettbrikker fra tredjeparter i mange år.

En artikkel i Reuters forsterker dette ryktet.

«Apple Inc har flyttet sin avdeling for utvikling av mobilnettbrikker ut fra sin forsyningskjede-enhet og over til sin egen maskinvare-gruppe», skriver Reuters.

Det er personer med kjennskap til saken som kommer med informasjonen.

Annonse


Ikke egne brikker til 2020-iPhone

Videre hevdes det at Apples visepresident for maskinvareteknologi, Johny Srouji, skal ha tatt over selskapets utvikling av mobilnettbrikker i januar i år.

Om selskapets egenproduserte brikke vil være tilstede når nye iPhone-modeller presenteres i 2020 vet vi ikke, men svaret er trolig nei.

Planen er nemlig at Intel skal levere brikkene for de første 5G-klare iPhone-modellene. Vi har tidligere skrevet at det er med et forbehold, for Intel sliter med å finpusse teknologien. Overoppheting av brikkene skaper trøbbel for selskapet, og Apple skal være svært misfornøyde med jobben Intel har gjort.

Kommer haltende etter konkurrentene

Men har egentlig Apple noe valg? Den bitre striden mellom dem og Qualcomm har gjort det uaktuelt å benytte 5G-brikker fra Qualcomm. Angivelig skal Apples plan B være å benytte selskapet MediaTek som leverandør for 2020-modellene, dersom Intel svikter.

Det er jo betimelig å stille spørsmålstegn ved hvorfor Apple ikke startet egenutviklingen av 5G-brikken tidligere. Slik situasjonen ser ut nå, kommer Apple haltende etter i 5G-utviklingen. Det hele gir en slags deja vu-følelse.

En rekke Android-telefoner med 5G kommer i år. Nå begynner det å haste, Apple.

 

Kilde:
Macrumors


Annonse