I 2017 skjøt 5G-utviklingen til Intel for alvor fart. I 2020 kan vi få iPhone med 5G.
I 2017 skjøt 5G-utviklingen til Intel for alvor fart. I 2020 kan vi få iPhone med 5G.

Annonse


iPhone med 5G kommer i 2020, men Intel må løse dette først

Neste år kommer de første 5G-telefonene på markedet. Det er nok Android som først vil dra nytte av teknologien, men allerede i 2020 vil Apple introdusere sin første iPhone med 5G.

Det hevder en anonym kilde Fast Company har vært i kontakt med.

Ikke fornøyd med Intel

Apple skal visstnok planlegge å bruke Intels 8161 5G-chip i sine 2020-modeller. Det er imidlertid med forbehold – Intel må nemlig løse flere utfordringer for at dette skal skje, blant annet et relativt komplisert problem med for høy varme forårsaken at chipen.

Ifølge kilden er Apple misfornøyd med at Intel ikke har løst problemet, men vil uansett beholde avtalen med selskapet inntil videre. Intel har over et år på seg for å løse problemene, og ifølge kilden er det ikke aktuelt for Apple å inngå noen avtale med Qualcomm om levering av 5G-brikker.

Annonse


Kanskje ikke så rart med tanke på alle uenighetene mellom Apple og Qualcomm.

Plan B

Intels 8161-brikke vil produseres ved hjelp av 10-nanometer-prosessen, som skal sørge for høy fart og høyere effektivitet. 5G-teknologien vil kunne bli opp mot 100 ganger raskere enn dagens 4G-teknologi.

Skulle Intel mislykkes med å holde tidsfristen, har Apple lagt en plan B. Ifølge Fast Companys kilder, har Apple vært i dialog med selskapet MediaTek for eventuell levering av 5G-brikker.

Hvor klar er du for 5G?

Kilde:
Fast Company

Annonse


Annonse


Annonse