Huawei hevder de ikke må installere bakdører på vegne av kinesiske myndigheter.
Huawei hevder de ikke må installere bakdører på vegne av kinesiske myndigheter.

Annonse


Huawei: – Vi er ikke pålagt å legge inn bakdører for Kina

Myndigheter verden over har uttrykt bekymring for at Huawei skal kunne implementere bakdører i sin teknologi, på vegne av kinesiske myndigheter.

Donald Trump ønsker at USAs allierte skal bannlyse selskapet fra sine kommende 5G-nett. Norge er et av landene som vurderer å gjøre dette.

Tidligere denne uken ble det kjent at britiske myndigheter mener at risikoen ved bruk av Huawei-utstyr er «håndterbar».

Uavhengig vurdering

Nå har Huawei kommentert bekymringene.

Annonse
Selskapets styreformann Liang Hua har nå snakket med journalister i Toronto, der han hevder at Huawei ikke er rettslig pålagt å åpne opp for slike bakdører.

Huaweis styreformann hevder at selskapet har mottatt en uavhengig rettslig vurdering om selskapets forpliktelser overfor kinesiske lover.

Ifølge vurderingen er det ingenting som tyder på at Huawei blir tvunget til å opprette slike bakdører i sine nettverk. Hua legger også til at de aldri har mottatt et slik krav, og at hvis de hadde gjort det, ville de nektet å gjøre det.

Krever samarbeid

Kinesiske sikkerhetslover krever at enhver organisasjon skal samarbeide med myndighetene, og det er denne loven som gir grobunn for bekymringene.

Liang Hua erkjenner at loven eksisterer, men sier at den ikke spesifikt krever at Huawei åpner opp for bakdører for å overvåke kommunikasjon.

Han sa imidlertid ingenting om hvilke andre pressmidler kinesiske myndigheter kan benytte seg av.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse