Sony opplever hindringer på veien til 100 millioner solgte Playstation 4-enheter, men det ser ut til å gå.
Sony opplever hindringer på veien til 100 millioner solgte Playstation 4-enheter, men det ser ut til å gå.

Annonse


Sony ser ut til å nå 100 millioner solgte PS4, men det er et lite problem på veien dit

For første gang siden en svært vellykket Playstation 4-lansering opplever Sony at de stadig høye salgstallene for konsollene deres stagnerer, og det kan bety mange ting: blant annet at Sony kjappere introduserer neste generasjon Playstation. For Sony selv er det dårlige nyheter, som nå opplever at veien til å selge 100 millioner enheter blir litt vanskeligere enn antatt.

Største nedgang siden 2015

Aksjekursen deres har nemlig gått på en smell – den største nedgangen siden 2015, og til tross for at trenden den siste perioden har vært at selskapet gjør det dårlig på mobilfronten men bra på konsollsiden så er det denne gang dystert på begge kanter. I dag falt aksjekursen deres ned med 8,1 prosent etter at Sony kunne melde en nedgang i salgsinntektene som utgjorde 14 prosent i julesesongen sammenlignet med året før.

Nærmere PS5-lansering?

Under juleperioden ble det i 2019 solgt 8,1 millioner PS4-enheter, sammenlignet med ni millioner året før i samme periode. Med de 8,1 millioner solgte enhetene nærmer selskapet seg 92 millioner solgte PS4-enheter totalt opp gjennom årene, og man har sterke indikasjoner på at dette tallet vil bikke magiske 100 millioner. At Sony nå mister litt friksjon kan være gode nyheter for Playstation-fans ifølge kildene til Bloomberg, som mener at det sannsynliggjør en kjappere lansering av nestegenerasjon Playstation.

Den vises frem neste år – så kraftig er PlayStation 5

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse