Intel med skufffende tall for fjerde kvartal
Analytikerne er skuffet over Intels forventninger for første kvartal i år. Også fjerde kvartal i fjor var skuffende, til tross for at det ble inntektsrekord.

Annonse


Intel skuffet analytikerne – svakt iPhone-salg kan være grunnen

Intel har annonsert sine inntjeningstall for fjerde kvartal i fjor, og til tross for at 2018 ble et rekordår inntektsmessig, var tallene lavere enn det analytikerne hadde forventet.

Selskapet rapporterer om inntekter på 18,66 milliarder dollar, mens det var forventet at Intel ville tjene 19,91 milliarder dollar.

Sliter i Kina

Intel forklarer dette med tregt salg av selskapets brikker, som blant annet brukes i de nyeste iPhone-modellene. Dårligere salg i Kina pekes også på som en årsak, i tillegg til lavere etterspørsel i NAND-markedet.

Det skal også nevnes at Intel opplevde problemer med produksjonen av prosessorer i fjor, noe som pekes på nok en medvirkende årsak til at selskapet ikke møtte forventningene. Overgangen til 10nm-produksjonen har heller ikke gått smertefritt for seg.

Annonse
200 millioner dollar mindre fra brikkesalg

Intel er hovedleverandøren av brikker til iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR. Vi vet alle at salget av disse modellene har vært langt under Apples forventninger. Og det påvirker også, kanskje ikke så overraskende, Intel.

Inntektene fra Intels brikkesalg var 200 millioner dollar lavere enn forventet. noe som gir mening med tanke på det svake iPhone-salget.

Intel forventes for øvrig å levere brikker til Apples telefoner i minst ett år til. Så spørs det om Qualcomm tar over etter hvert. Man skal aldri si aldri.

Skuffende forventninger for første kvartal i år

Etter at Intel kunngjorde tallene for fjerde kvartal i fjor kom de også med spådommer for første kvartal i år. Og tallene skuffet investorene og analytikerne. Intel har forespeilet inntekter på 16 milliarder dollar for første kvartal 2019, mens analytikerne hadde forventet 17,4 milliarder.

Intel-aksjen fikk merke dette godt, og falt 6 prosent etter kunngjøringen.

Mangler toppsjef

I tillegg til alt dette står også selskapet overfor omrokkeringer  – akkurat nå står Intel uten en permanent toppsjef etter at Brian Krzanich sa opp jobben i juni i fjor.

Finansdirektøren i selskapet, Bob Swan, fungerer som midlertidig toppsjef frem til en mer permanent kandidat er klar.

Så langt har det vært liten utviklingen på den fronten, selv om det i forrige uke ble spekulert i at Intel har Apples visepresident for maskinvare, Johny Srouhi, står øverst på ønskelisten.

 

Kilde:
Appleinsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse