ITavisens Trond Bie kalte iPhone XR for «en for dyr mellomklassemobil» i sin test av telefonen. Nå ser Apple seg nødt til å senke prisen.
ITavisens Trond Bie kalte iPhone XR for «en for dyr mellomklassemobil» i sin test av telefonen. Nå ser Apple seg nødt til å senke prisen.

Annonse


Apple kutter «aldri» prisen på iPhone. Men nå…

Apples smarttelefoner havner sjelden på tilbudshylla i butikkene. Prisene holder seg ganske stabile over tid, og telefonene synker tregere i verdi enn mange av sine konkurrenter.

Statistikken som bør skremme vettet av Apple

Årets iPhone XR-salg har imidlertid ikke stått helt til Apples forventninger. Salget går seigt, og etterspørselen er rett og slett ikke så høy som den var for noen år siden. De siste to årene har vi vært vitne til et smarttelefonsalg som ikke lenger øker, men som faller.

Wall Street Journal skriver nå at Apple kutter prisene på iPhone XR i det japanske markedet. Apple vil subsidiere operatørene i landet for å gjøre priskuttet mulig for dem, som ellers ville tapt store penger på dette.

Annonse


De nye prisene på XR-modellen i Japan vil tre i kraft allerede neste uke, ifølge WSJ. Hvor betydelig priskuttet blir, gjenstår å se.

Tegn i tiden

Nyheten kommer omtrent samtidig som at Apple gjenopptar produksjonen av iPhone X, som vi kunne melde tidligere i dag.

Alt i alt er prisjusteringen på iPhone XR nok et tegn i tiden: vi ser ut til å ha mettet våre smarttelefon-mager for en stund. Det blir bare spekulasjoner, men det er ikke umulig at vi nå må se større teknologiske fremskritt, og få flere «wow» og «aha»-opplevelser for å endre denne trenden.

 

Kilde:
WSJ

Annonse