Å viske på innpust kan bli den nye måten å snakke til taleassistentene på.
Å hviske på innpust kan bli den nye måten å snakke til taleassistentene på.

Annonse


Slik skal det bli mindre flaut å bruke stemmeassistenten

Problemet med funksjoner som Siri, Google Assistant, Cortana og Alexa, er at «alle» misliker å bruke dem – spesielt i offentligheten.

Pinlig, flaut, kleint – kjært barn har mange navn, men snart kan det kanskje komme noen bedre løsninger.

Analyserer luftstrømmen

Microsoft ønsker nemlig å patentere en teknologi som kan høre stille kommandoer. Tanken er at du kan hviske på innpust til assistenten din, og likevel bli hørt.

Teknologien kan identifisere hvisking ved hjelp av luftstrømmen som produseres når du snakker. Modulen kan settes inn i de vanligste forbrukerproduktene, slik som smartklokker, telefoner, TV-er og mer.

Annonse


Dette sier Microsoft

Selskapet beskriver patentet på denne måten:

«Selv om ytelsen til stemme-inndata har forbedret seg kraftig, er det fortsatt sjelden brukt på offentlige steder, slik som på kontoret eller hjemme. Dette er hovedsakelig på grunn av at det kan forstyrre eller irritere folk i nærheten. I tillegg er det en risiko for å dele privat informasjon til et uønsket publikum.

Implementasjonen av modulen beskrevet her, kan tilby en stille stemme-inndata uten fare for å bli oppdaget av omgivelsene». 

Kanskje kan Microsoft være inne på noe her. Vi hadde i hvert fall ikke takket nei til en bedre stemmeassistent, der «diskrét» er et vesentlig stikkord.

Slike patenter ender ikke alltid opp i produkter for sluttbrukerne, men det hender jo, så vi krysser fingrene.

 

Kilde:
Windows Central

 

Annonse