Qualcomm har klart å bannlyse en rekke iPhone-modeller i Kina
iPhone 8 Plus og iPhone X er bannlyst i Kina inntil videre.

Annonse


Kinesiske selskaper truer med gi iPhone-brukere sparken

Apple opplever en svært turbulent tid i Kina, og arrestasjonen av en Huawei-topp er ikke med på å gjøre saken bedre.

For kinesiske selskaper slår nå ring rundt Huawei, og boikotter samtidig iPhone.

Det rapporteres om selskaper som krever at sine ansatte ikke kjøper noen av Apples produkter. Enkelte trues med å miste verdifulle bonuser, få redusert lønn, og i noen tilfeller miste jobben.

To gratis Huawei-telefoner

En artikkel fra Nikkei Asian Review går gjennom hvordan flere selskaper har tilbudt betydelige subsidier til Huawei-telefoner. Ansatte får gjerne mellom 10-30 % avslag på den originale prisen.

Annonse


Andre tilbyr gratis Huawei-modeller, blant annet selskapet Shanghai Youluoke Electronic and Technology. Der får ansatte tilbud om både en og to telefoner hver helt gratis.

Gir bot

Enkelte betaler til og med sine ansatte dersom de kan bevise at de har kjøpt et Huawei-produkt. Ifølge artikkelen får de opp 72 dollar, rundt 600 kroner for dette.

Teknologiselskapet Menpad har uttalt at de vil straffe ansatte som kjøper produkter fra Apple. Det samme gjelder Shenzhen Yidaheng Technology, som sier de vil bøtelegge sine ansatte.

Kina fordømmer arrestasjon

Huawei-CFO-en Meng Wanzhou pågrepet i Canada 1. desember. Meng anklages for bedrageri knyttet til de amerikanske handelssanksjonene mot Iran.

46-åringen, som er datteren til Huawei-grunnleggeren Ren Zhengfei, er mistenkt for å ha konspirert mot en rekke finansielle institusjoner.

Kina fordømmer arrestasjonen, og fortsetter å protestere.

 

Kilde:
Nikkei Asian Review

 

Annonse


Annonse


Annonse