Kina reagerte lynkjapt da de ble kjent med nyheten om at Huaweis CFO hadde blitt arrestert i Canada for så å bli overlevert USA.
Kina reagerte lynkjapt da de ble kjent med nyheten om at Huaweis CFO hadde blitt arrestert i Canada for så å bli overlevert USA.

Annonse


Kina rasende etter Huawei-arrestasjon – krever løslatelse

Wanzhou Meng, som sitter i styret til det kinesiske stor-selskapet, og som er datteren til grunnleggeren av Huawei, Ren Zhengfei er arrestert i Canada og blir nå overført til USA.

Oppdatert, 02:55:

Kina har svart, og det med følgende: vi ønsker Meng løslatt med umiddelbar virkning. Meng ble arrestert 1. desember etter at USA startet etterforskninger i april i år.

Dette sier Huawei

“Selskapet har fått svært lite informasjon angående anklagene, og er ikke klar over noen forseelser gjort av Ms. Meng.”

Annonse


“Selskapet tror at de kanadiske og amerikanske rettssystemene til slutt kommer til en rettferdig konklusjon. Huawei overholder alle gjeldende lover og forskrifter der de opererer, inkludert gjeldende lover og regler for eksportkontroll og sanksjoner i FN, USA og EU.”

Australia har bannlyst Huaweis 5G-utstyr, mens USA allerede i 2016 hevdet at Huawei installerte bakdører i deres kommunikasjonssystemer.

Kilde:
Bloomberg

Involvert i stor-politikk

Dette fordi USA har avtale med Canada om å overføre personer de har arrestordre på, en ordre som ble utstedt fordi Amerikanske myndigheter mener Meng og Huawei skal ha prøvd å lure seg rundt USAs handelssanksjoner mot Iran.

Huawei er verdens nest-største produsent av telekommunikasjonsutstyr.

Flere detaljer foreligger for tiden ikke, men les deg opp om saken hos ITavisen. Vi følger utviklingen i denne saken fortløpende.

Huawei frykter ikke USA-sanksjoner

Amerikanske myndigheter med klar Huawei-beskjed

FBI, CIA og NSA: Ikke bruk Huawei-telefoner

 

Kilde:
The Globe and Mail

Annonse