Huawei har fått relativt bra fotfeste i land utenfor Kina, dette forsøker amerikanske myndigheter å gjøre noe med.

Annonse


Amerikanske myndigheter med klar Huawei-beskjed

Allerede i 2012 begynte amerikanske myndigheter å motsette seg produkter som stammer fra kinesiske teknologiselskaper da en amerikansk etterretningskomité ga en anbefaling om å holde produkter fra Huawei så vel som ZTE utenfor det amerikanske markedet.

Fraråder Huawei-utstyr

Dette utviklet seg til å bli enda mer tydelig da de la et forbud mot å bruke elektroniske produkter fra disse selskapene i bruk under myndighetsrelatert arbeid.

Nå kommer det enda flere meldinger fra Washington der de fraråder internettilbydere rundt om i verden å bruke televerktøy som Huawei har laget. Blant landene som advares er Tyskland, Japan og Italia. The Wall Street Journal skriver at myndighetene avholdte en konferanse der de gikk gjennom sikkerhetstrusler som kommer av å bruke utstyr laget av det kinesiske selskapet.

Flere tiltak

Myndighetene i USA skal være så opptatte av disse truslene at de har valg å tilby økonomisk støtte i områder der man dropper televerktøy fra kinesiske produsenter.

Annonse


Det er ikke bare USA som fremmer risiskoen ved å bruke kinesisk verktøy – i Australia har de av samme grunn nektet Huawei og ZTE å tilby 5G-teknologi i deres områder i et ledd av å ivareta sikkerheten i landet.

Kilder:
The Wall Street Journal (betalingsmur)
Neowin

Annonse