Twitter-sjefen sier at han må lære mer om situasjonen i Myanmar, men tilbyr en relativt tilbakeholden beklagelse.

Annonse


Twitter-sjefen svarer på Myanmar-kritikk

Tidligere denne uken haglet det kritikk mot Jack Dorsey og Twitter etter at Dorsey publiserte en rekke Twitter-meldinger hvor han roste Myanmar etter å ha tilbrakt noen uker i landet i forbindelse med en bursdagsreise.

Ignorerer forsøk på etnisk rensning og massedrap

Kritikken gjaldt rett og slett tonedøvheten som var å skimte i innleggene hans der han fritt fram roste landet som er midt i en politisk turbulent periode hvor myndighetene anklages for å gjennomføre omfattende massedrap og etnisk rensning. At sosiale medier som Facebook og Twitter aktivt brukes av de som begår disse kriminelle handlingene gjør ikke saken bedre.

Kan ikke nok om situasjonen

Nå svarer Dorsey på kritikken, der han forteller at hans eneste intensjon med reisen var å utvikle seg selv som person samtidig som han er oppmerksom på at det foregår lidelse i landet. Videre sier han at han ikke vet nok om situasjonen, og dessuten påpekes det at Twitter aktivt har jobbet i Myanmar for å hindre at mediet ble brukt som en plattform for voldelig ekstremisme og spredning av hat.

Annonse


Det er ikke bare Twitter som har hatt en trøblete tid i Myanmar-situasjonen: Facebook har gjentatte ganger blitt anklaget for å bistå i spredningen av hatefulle ytringer i landet, noe som på sett og vis har blitt bekreftet av ulike kilder uavhengig av hverandre.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse