The New York Times skriver at Google ga Andy Rubin en ganske heftig sluttpakke da han ble avskjediget.

Annonse


Android-topp ble betalt 750 millioner kroner for å gå av

Ansatte i Google uttrykker bekymring etter at det ble kjent at en tidligere topp i selskapet ble betalt 90 millioner amerikanske dollar for trekke seg fra selskapet etter påstander om seksuell trakassering.

Google ga sluttpakke

The New York Times skriver at en Google-ansatt beskyldte tidligere Android-sjef Andy Rubin for å ha tvunget henne til å utføre seksuelle handlinger på et hotellrom i 2013. Etter at Google gjorde en dypdykk i saken og undersøkte omstendighetene kom de fram til at beskyldningene var troverdige. I stedet for å sparke Rubin, tilbød de han en sluttpakke på 90 millioner dollar, rett over 750 millioner norske kroner. Avtalen ble heller aldri nevnt overfor offentligheten på Googles initiativ.

Rubin, som står bak Android og startet opp Essential Products Inc., skriver på Twitter at dette er en svertekampanje og at nevner spesifikt at han ikke tvang en kvinne til å ha sex på et hotellrom. Representanten hans, Sam Singer, bedyrer også hans uskyld og sier at Rubin forlot selskapet på eget initiativ i 2014.

Google-sjefen sendte e-post

I en e-post til de ansatte skriver Google-sjefen Sundar Pichai at 48 personer de siste to årene har fått sparken på grunn av seksuell trakassering, inkludert 13 av disse som hadde lederstillinger. Samtidig forteller han at ingen av disse individene har fått en sluttpakke.

Annonse


I e-posten fremgår det at Google har en ny regel som krever at ledere i selskapet må melde i fra eventuelle forhold med kolleger.

Kilde:
The New York Times
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse