Mate 20 Pro blir Huaweis dyreste smarttelefon.
Huawei Mate 20 Pro med busslomme og trippelkamera.

Annonse


Mate 20 Pro blir Huaweis dyreste smarttelefon

ITavisen er til stede i London når Huawei rett over helgen introduserer den nye Mate 20-serien. Nå har det dukket opp nye detaljer om Mate 20 Pro.

Blir dyr

Lekkasjen inneholder nye bilder av Huaweis kommende flaggskip, men også prisdetaljer for Storbritannia. Hvis dette stemmer, starter Mate 20 Pro på 899 pund, det tilsvarer 9750 kroner med dagens kurs og er høyere enn hva for eksempel P20 Pro kostet. Dette er for øvrig modellen med 128 GB lagring og 6 GB minne.

Til sammenlikning kostet Mate 10 Pro 7990 da den ble lansert i fjor høst.

Kvadratisk kameraoppsett

Bildelekkasjene viser en smarttelefon med et forholdsvis bredt mobilhakk på fremsiden – som forventet – som ellers har en stor skjerm på 6,39 tommer. Her sitter det også et frontkamera på 24 megapiksler og IR-laser for ansiktsgjenkjenning.

Annonse


Baksiden er kanskje mer interessant for her sitter trippelkameraet til Huawei som ikke er vertikalt som på P20 Pro. I stedet er de tre kamerasensorene og LED-blitsen plassert i et kvadratisk oppsett. Sensorene er trolig identiske med P20 Pro og er på henholdsvis 8, 20 og 40 megapiksler.

Kameraet har for øvrig 5x zoom og tar makrobilder ved en nærgrense på kun 2,5 centimeter, hevder lekkasjen.

Mate 20 Pro kommer i flere forskjellige farger.
Mate 20 Pro kommer i flere forskjellige farger.

70 prosent på 30 minutter

Huawei har vært dyktige på å levere solide batterier i sine toppmodeller og Mate 20 Pro er intet unntak. Her sitter det et batteri på 4200 mAh med støtte for hurtiglading. Det følger med en lader på 40 watt i esken som kan lade batteriet til 70 prosent på 30 minutter, sier ryktene.

Videre virker det klart at Huawei planlegger å introdusere et nytt minnekort for Mate 20 Pro. Den vil ikke ha microSD, men i stedet et Nano Memory Card med en kapasitet på opp til 256 GB. Det er som navnet tilsier, fysisk mindre enn microSD-kortene.

Sist i denne lekkasjen nevnes IP68-sertifisering som betyr at Mate 20 Pro tåler å bli vått, samt at denne har kjører Android 9 med Huaweis EMUI 9.0.

 

Kilde:
GSMArena

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse