Huawei P20 Pro er den råeste Android-mobilen vi har testet.
Huawei P20 Pro er en helt fantastisk telefon.

Annonse


Huawei P20 Pro er den råeste Android-mobilen vi har testet

På tross av vanskeligheter med å ta seg inn i det lukrative, amerikanske mobilmarkedet – mye grunnet bekymringer fra myndighetene i landet – har Huawei befestet seg som den tredje største mobilprodusenten i verden. Det stanser neppe der; Huawei har et uttalt mål om å bli nummer én.

Fortsetter selskapet å lage like strålende smarttelefoner som Mate 10 Pro, samtidig som det leverer solide enheter i budsjettmarkedet, er det ingen grunn til at Huawei ikke kan konkurrere med Apple og Samsung.

Oppdatert:

Vi skrev tidligere om Bluetooth-problemer. Huawei kontaktet oss med informasjon om at vår testenhet ikke kjørte på nyeste fastvare. I går kveld mottok testenheten vår to oppdateringer og ytterligere testing av mobilen viser at Bluetooth-problemene er løst. P20 Pro har nå stabil tilkobling med diverse trådløse hodetelefoner og fungerer godt sammen med Fitbit-klokkene Versa og Ionic. Det var spesielt Fitbit P20 Pro hadde problemer med.

Testen er derfor oppdatert og med det største problemet ute av verden, kan vi ikke gi noe annet enn full pott.

Vi har testet P20 Pro med følgende Bluetooth-enheter:

 • Beats Wireless Studio3.
 • BeatsX.
 • Sennheiser Momentum II Wireless.
 • Apple AirPods.
 • Fitbit Ionic.
 • Fitbit Versa.

Huawei P20 Pro

Tradisjonelt er det Mate-serien som har vært den mest interessante og selve flaggskipet til Huawei. P-serien har absolutt bestått av gode smarttelefoner, til en rimeligere penge, men Mate har alltid være litt mer luksuriøs. P20 Pro overgår alt annet Huawei har leverte til dags dato.

Annonse


Ja, det er den dyreste P-modellen i selskapets historie, men jeg tror det var få i salen som stusset da Huawei kunngjorde at P20 Pro vil koste 899 euro, 8490 kroner i Norge. Dette fordi det er kvalitet i hvert aspekt med telefonen. Fra den avanserte Kirin 970-prosessoren med integrert AI-brikke, til det flotte designet i glass forsterket i metall, for ikke nevne den flotte OLED-skjermen. Selve kronen på verket er trippelkameraet på baksiden der den ene sensoren tar bilder i en oppløsning på 40 megapiksler. Det er 7296 x 5472 piksler, det.

Spesifikasjoner:

 • 6,1″-skjerm – 2244 x 1080 piksler
 • Kirin 970
 • Android 8.1
 • 128 GB lagring, 6 GB RAM
 • 4000 mAh-batteri
 • Trippelkamera: 8, 20 og 40 megapiksler. 24 megapiksler frontkamera. 4K-video ved 30 fps.
 • Pris: 8490 kroner.

La oss starte med designet. For det meste er det glass som pryder P20 Pro. Baksiden er et smykke i seg selv med avrundede hjørner og tre vertikalplasserte kameraer med en LED-blits plassert nedenfor. Glasset er så blankt at baksiden dobles som et speil.

Rammen er, som nevnt over, i metall. På høyresiden sitter de tre fysiske knappene på enheten – strøm og volum. Under sitter det to høyttalergriller og en USB-C-kontakt. Ja, lydutgangen er historie, men merk at det i esken medfølger en USB-C- til lydutgang-adapter. SIM-kortet sitter i en luke på venstre side.

Fremsiden prydes av en 6,1-tommers OLED-skjerm med en maksimal oppløsning på 2240 x 1080 piksler og under den sitter det en smal fingersensor. Man kan nedjustere oppløsningen til 1483 x 720 piksler for bedre batteritid. Skjermen er delt i to øverst av et hakk. Hvis du heller ønsker en svart stripe, kan du endre dette i innstillingene. I hakket har Huawei plassert en mottaker, sensorer og et kamera på hele 24 megapiksler. Imponerende.

Hvis du vil lese om kameraet og se bildene vi har tatt med P20 Pro, bør du sjekke følgende:

Så bra bilder tar Huawei P20 Pro
iPhone 8 Plus, P20 Pro og Galaxy S9 møtes til kameradyst. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Lynrask, men ikke supersikker, ansiktspålogging

Mens Apple har fjernet fingersensoren i iPhone X, får Huawei-brukerne fortsatt alternativer. En ny ansiktssensor er på plass, men Huawei advarer under oppsettet at den ikke er like sikker (og dermed ikke like avansert som Face ID) som fingersensoren. I advarselen står det at ansiktspåloggingen kan bli lurt av et bilde eller en person som likner, noe det er greit å være obs på. Det betyr at man for eksempel ikke kan bruke ansiktspåloggingen for verifisering når man betaler med mobilen.

Uansett er den rask å sette opp og lynrask i bruk. Den fungerer også godt i dunkle forhold og med briller på.

Fingersensoren er like rask som på andre Huawei-mobiler og er et sikrere alternativ til ansiktspålogging. Selv må jeg innrømme å ha gått fullstendig over til ansiktspålogging og bruker fingersensoren sjelden.

Mens flere og flere Android-produsenter går over til en ren utgave av Googles mobil-OS, er Huawei et av selskapene som fortsatt leverer et eget skall, kalt EMUI. Jeg har tidligere skrevet at jeg ikke er spesielt begeistret for EMUI, men jeg begynner å bli vant til Huaweis løsning.

Når det er sagt, bytter jeg gjerne til Microsoft Launcher nå testperioden er over. Som Samsung har også Huawei en bråte egne forhåndsinstallert på enheten. En forskjell er at Microsoft-appene er utelatt og at Facebook-appen er mulig å avinstallere.

Ytelsen er kort fortalt upåklagelig. Ytelsestester viser at Kirin 970 presterer godt og vår erfaring med Mate 10, som bruker samme brikke, er tilsvarende med P20 Pro. Du kan forvente en solid opplevelse, enten det er bytting av apper, spilling, videostrømming eller under surfing. Huawei sier også at Kirin lærer seg bruksmønsteret til brukeren og dermed optimaliserer mobilen etter det, noe som skal sørge for at enheten forholder seg fast over tid. Per nå er det altfor tidlig å si med P20 Pro, men vår erfaring med Mate 10 Pro, er at opplevelsen er like god i dag som den var ved lansering i fjor høst.

P20 Pro er kort fortalt ganske lekker.
P20 Pro er kort fortalt ganske lekker. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)
Trippelkameraet pryder baksiden.
Trippelkameraet pryder baksiden. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Skjerm og batteri

Flere og flere mobilprodusenter bruker OLED-paneler i sine toppmodeller, noe vi liker sært godt. OLED leverer farger som er dypere, sterkere og mer levende enn det man er vant med fra de tradisjonelle LCD-panelet. I tillegg har det et mye bedre svartnivå. Skjermen er også godt lesbar i sterk sollys. En annen ting vi liker godt er nyheten “Naturlig tone” som har likheter med Apples “True Tone” og fungerer ganske bra på P20 Pro. Fargetemperaturen på skjermen tilpasses av omgivelsene rundt og gir et mer behagelig utseende til skjermen der det hvite lyset kan virke litt skarpt.

“Juster fargetemperatur automatisk basert på omgivelseslys, for en papirliknende leseopplevelse”, skriver Huawei om funksjonen.

Skjermen er kanskje ikke like god som de fantastiske panelene som sitter i enheter som Galaxy Note 8 og iPhone X, samtidig som den også har noe lavere oppløsning. Den er uansett ikke så langt unna å de to konkurrentene og Huawei gjør stadig fremskritt på denne fronten.

Hva med batteriet? P20 Pro drives av et digert batteri på 4000 mAh, og vi gleder oss til å kjøre en direktesendt batteritest mellom den og Galaxy S9, iPhone 8 Plus og Mate 10 Pro. Det jeg kan si så langt er at opplevelsen er samsvarende med opplevelsen fra andre Huawei-er. Batteritiden er ofte litt «svakere» i starten, dette skyldes ofte indeksering i bakgrunnen, før den forbedres etter hvert. Ved hyppig bruk har den holdt i en og en halv dag før ladetrangen ble for stor. Mate 10 Pro holder til sammenlikning i rundt to dager før det er tide å lade. Et pluss er at P20 Pro har støtte for superlading.

Merk at P20 Pro ikke har støtte for trådløs lading. For min del er ikke det et savn.

Trippelkamera. Nå snakker vi.
Trippelkamera. Nå snakker vi. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Dette liker vi ikke

Tidligere skrev vi at P20 Pro hadde store Bluetooth-problemer, men de er borte i den ferskeste fastvaren. Se helt øverst i denne saken for mer informasjon.

En annen detalj er at glassdesignet gjør enheten ganske så glatt. Jeg hadde faktisk et tilfelle her der mobilen gled ned fra skrivebordet. Heldigvis landet mobilen på et håndkle på en hylle en halvmeter ned, men det vurderes sterkt å kjøpe et deksel.

Og det er for så vidt egentlig det eneste vi har å utsette på P20 Pro, men Bluetooth-problemene er såpass store at vi ikke kan gi full pott.

Lydutgangen er historie.
Lydutgangen er historie. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Konklusjon

Vi testet nylig Samsung Galaxy S9 og fikk en følelse at sørkoreanerne hvilte på laubærene etter fjorårets S8-lansering. Kinesiske Huawei virker å gjøre alt annet enn å hvile. P-serien blir stadig bedre, og dyrere, og årets lansering er den største nyhetene i seriens historie.

P20 Pro knuste DxOMark-skalaen og fikk en poengsum på hele 109 poeng. Vår erfaring er at mobilen tar helt fantastiske bilder. Enten det er i sterk motlys, i mørket eller selvfotoer som fortsatt er i vinden.

Designet er også upåklagelig, selv om dette er et felt som er ganske så subjektiv. P20 Pro ligger godt godt i hånden og oppleves ikke for stor. I så fall er lillebroren P20 et bedre alternativ, men da går man glipp av det ekstreme kameraet.

Alt i alt er dette den beste Android-telefonen vi har inne på testbenken, og vi kan ikke gjøre annet enn å gi den full pott.

Karakter: 10/10

+Design og byggekvalitet.
+ Beste mobilkameraet på markedet.
+ Nydelig skjerm.
+ Solid batteritid.
+ God ytelse.
+ Hurtiglading.

– Glatt

Annonse:

Annonse


Annonse


Annonse