Her er den: Mate 10 Pro.
Her er den: Mate 10 Pro.

Annonse


Huawei Mate 10 Pro lansert – kommer til Norge neste måned – vi har pris

München, Tyskland (ITavisen:) Få dager etter vi forlot Nvidias GPU Technology Conference er vi på plass i München og Tyskland igjen. Denne gangen er det Huawei som har invitert til selskap.

Oppdatert, 20:36:

“Mate 10 Pro er priset til 7990 NOK”, melder Huawei. Kun Mate 10 Pro lanseres her til lands, ikke Mate 10, men en Lite-modell (3990 kroner) kommer til Norge 4. november.

Dette sier Huawei om Mate 10 Lite
“FullView-skjerm for de vakreste bildene HUAWEI Mate 10 lite er den første mobilen med den helt nye FullView-skjermteknologien og tilbyr 5,9 tommers toppkvalitet. Skjermens widescreen er perfekt for sylskarpe bilder og videoer, og Histenlydsystemet sørger for krystallklar lyd når du streamer musikk eller TV-serier. Myke, avrundede kanter gjør at mobilen ligger godt i hånden – et must når den skal være din bestevenn på farten.

Annonse


Kamera med dobbeltlinse både foran og bak Med dobbeltlinse på frontkameraet i tillegg til kameraet bak på telefonen, sørger HUAWEI Mate 10 lite for bilder av toppkvalitet, uansett hva du fotograferer eller hvor du er når du tar bildene. Frontkameraet tilbyr den helt nye Selfie Toning-blitzen, som gir deg lys med studiokvalitet når du tar portrettbilder. Kameraet på baksiden av mobilen kombinerer en 16 MP- og 2 MP-linse, og frontkameraet har en 13 MP- og 2 MP-linse. Begge dobbeltkameraene gjør det enklere å ta gode bilder selv når det er mørkt, og du får med den ettertraktede bokeh-funksjonen; som gjør at du kan velge hva som skal være skarpt og uskarpt.

Innovativ teknologi og lang batterilevetid Huaweis EMUI, som er basert på Android 7.0, gir en brukervennlig og lynrask opplevelse. I tillegg sørger Kirin 659-systembrikken, og et stort lagringsminne med 4GB RAM og 64GB ROM, for at du trygt kan bruke flere apper på én gang. Er du lei av at telefonen din skrur seg av i tide og utide? HUAWEIs Mate 10 lite har en av de lengste batterilevetidene på markedet, med sitt 3,340 mAh-batteri. ”

Vi er på plass
Det er ingen tvil om hva som står på dagens plan. Lekkasjene har kommet i jevnt tempo, og Huawei har selv avslørt at det er en smarttelefon, eller smarttelefoner, som skal avdukes under arrangementet i Tyskland.

Rettere sagt er det Mate 10 og Mate 10 Pro, oppfølgeren til fjorårets Mate 9 Pro som vår anmelder skrøt stort av og omtalte som “årets mobilfavoritt”. Det skal bli spennende å se om Huawei klarer å følge opp fjorårets lansering.

Mate 10 Pro med fingersensor under skjermen.
Mate 10 Pro med fingersensor under skjermen. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Mate 10 Pro
Selv om det trolig er flere mobiltelefoner som vises frem, er det kanskje nettopp Mate 10 Pro som blir den mest interessante. Ifølge troverdige rykter og bildelekkasjer blir dette en modell som har svært smale rammer rundt skjermen i samme stil som Samsung Galaxy S8, LG V30 og kommende Apple iPhone X.

Mate 10 Pro beholder tokameraoppsettet på baksiden, samtidig som fingersensoren flyttes bak på enheten. Det er Huaweis egenutviklere Kirin 970-brikkesett som driver mobilen, og avsløringene i forkant kan tyde på at det kinesiske selskapet har noe spennende på gang. Huawei har nemlig snakket varmt om kunstig intelligens.

Arrangementet starter klokken 14.00 og du kan følge direkte i videovinduet under. Vi kommer tilbake med førstehåndsinntrykk så fort vi har en Mate 10 (Pro) i hende.

Hva håper og tror du Huawei drar opp av hatten i dag?

https://youtube.com/watch?v=XVXytij8Rno

Annonse


Annonse


Annonse