Dette er trolig Huawei Mate 10.
Dette er trolig Huawei Mate 10.

Annonse


– Vårt brikkesett vil utkonkurrere Samsung og Apple

Under IFA-messen lørdag avduket Huawei brikkesettet som skal drive kommende Mate 10. Kirin 970 blir arvtakeren til 960 som finnes i enheter som P10 og Mate 9 Pro.

– Bedre ytelse
Før annonseringen av Mate 10 skryter selskapet uhemmet av brikkesettet 970 og hevder at det skal levere bedre ytelse enn telefoner fra Samsung og Apple– som Huawei er klar til å krige mot.

– Vi har fordeler når du sammenligner oss med Samsung og Apple. Brukere vil oppleve en mye bedre ytelse, bedre batteritid og et mer kompakt design, uttalte Richard Yu, sjef for Huaweis forbrukeravdeling, lørdag.

Ifølge Huawei vil Kirin 970 bevare batteritiden på telefoner med opptil 50 prosent.

Annonse


Les mer: – Dette er Huawei Mate 10.

Innebygget NPU
Foruten lovnader om god ytelse, har selskapet også en annen ting på lur. Huawei beskriver det som den første «Neural Processing Unit» (NPU) for smarttelefoner. Den slår databehandling sammen med grafikk-, bilde- og digital signalbehandlingskraft, noe som vanligvis krever separate brikker og mer plass.

Med Kirin ønsker Huawei å differensiere seg i markedet der konkurrentene i hovedsak bruker Qualcomm Snapdragon-brikkesett, blant annet konkurrenten Samsung.

Av de store produsentene er det kun Huawei og Apple som utelukkende bruker egendesignede prosessorer.

Huawei skal vise frem Mate 10 og Mate 10 Pro 16. oktober.

 

Kilde:
Reuters

Annonse