Google skal lansere sensurert søkemotor for Kina tross store proterester.
Google går trolig videre med Kina-planene.

Annonse


– Google skal lansere sensurert søkemotor for Kina tross store proterester

Google har blitt kritisert fra flere hold, deriblant av egne ansatte, etter at det ble kjent at de jobber med en søkemotor tilpasset det kinesiske markedet. Protestene fra de ansatte har ikke ført frem for nå virker det klart at Google har store planer om å lansere søkemotoren som kalles Project Dragonfly.

Kan bli tilgjengelig om et halvt år

Ryan Gallagher i The Intercept skriver at Ben Gomes, Googles søkemotorsjef, nylig avholdt et møte der han gratulerte personene som jobber på prosjektet.

“Dere har tatt på deg en oppgave som er ekstremt viktig for selskapet. Jeg må innrømme at det har vært en hard reise, men jeg tror den er veldig viktig og er verdt tiden. Og jeg ønsker alle sammen lykke til med å nå destinasjonen så raskt som mulig”, siteres Gomes i en transkribering The Intercept har fått tilgang til.

Han skal også ha snakket om lanseringen.

Annonse


“Selv om vi sier at det er seks eller ni måneder til lansering, er verden et dynamisk sted”, sier han og legger til at det i dagens politiske klima er vanskelig å fastslå en eksakt tidslinje.

The Intercept var nettstedet som først omtalte Googles Kina-planer.

– Ikke mye jeg kan si

Som The Next Web påpeker, er dette sterkt kontrast til hva Google nylig har sagt offisielt om det ikke-annonserte prosjektet.

– Akkurat nå har vi kun utforsket litt, men siden vi ikke har planer om å lansere noe, er det ikke mye jeg kan si, sa Gomes til BBC i september.

Flere ansatte har sagt opp i protest etter at Dragonfly-prosjektet ble kjent. BuzzFeed skrev i midten av september at de ønsker mer åpenhet fra lederne i Google.

Hva syns du om at Google utvikler en søkemotor tilpasset Kina?

 

Kilde:
The Intercept

Annonse