Google-ansatte sier opp i protest mot Kina-sensur.
Syv Google-ansatte har sagt opp i protest.

Annonse


Google-ansatte sier opp i protest mot Kina-sensur

Ifølge rapporter fra BuzzFeed har syv ansatte i Google sagt opp jobben fordi selskapet jobber med en dedikert og sensurert søkemotor for Kina. De ansatte savner mer åpenhet fra lederne.

Sier opp i protest

I kjølvannet av avsløringene om at Google jobber med denne søkemotoren, som går under kodenavnet Dragonfly, har fått flere til å reagere. BuzzFeed skriver at ansatte har delt navnene på de syv personene gjennom en e-postliste der det diskuteres problemer relatert til etikk og åpenhet i søkegiganten.

Nåværende ansatte har ikke ønsket å fremlegge listen for nettstedet, men tre kilder BuzzFeed har vært i kontakt med, bekrefter at listen eksisterer og den i hovedsak består av programvareutviklere med mellom ett og elleve års erfaring i Google.

Selskapet selv har nektet å kommentere saken.

Annonse


Google svarte ikke menneskerettighetsorganisasjoner

Tidligere seniorforsker Jack Poulson er en av dem som har sagt opp jobben etter at Dragonfly-prosjektet ble kjent. Han var ansatt ved Googles kontor i Toronto i Canada før han sa opp jobben forrige måned.

Overfor BuzzFeed sier Poulson at han var sjokkert over avsløringene. Årsaken til at han nå går ut offentlig er at Google ikke har besvart henvendelser fra menneskerettighetsorganisasjoner som oppfordrer søkeselskapet til å droppe prosjektet.

– Hvis det var sant, var jeg øyeblikkelig sikker på at jeg ikke kunne jobber her lenger, sier han til nettstedet.

Hva syns du om at Google utvikler en sensurert søkemotor for Kina?

 

Kilde:
BuzzFeed

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse