Sitert kilde i Kina-spionasjesaken mener bidraget hans ble dratt ut av kontekst
En av Bloombergs kilder i den kinesiske spionsaken er kritisk til sakens fremstilling.

Annonse


Kilde i Kina-spionasjesaken mener bidraget hans ble tatt ut av kontekst

Sist uke var store deler av nyhetsbildet rettet mot Bloomberg og deres påstand om at store selskaper som Apple og Amazon hadde gjort funn av kinesiske overvåkningsbrikker i sine servere, noe blant andre Apple nektet for. De mente at Bloomberg ukritisk hadde tatt utgangspunkt i en enkelthendelse fra 2015 der det var oppdaget en infisert og forholdsvis ufarlig driver som ved et uhell hadde oppstått i et av deres laboratorier.

En av kildene stiller seg uforstående

Nå stiller en av kildene til Bloomberg seg uforstående til hvordan avisen har klart å fremstille saken på en langt mer direkte måte enn det som tilsynelatende var planlagt.

Den aktive sikkerhetseksperten innenfor maskinvare, Joe Fitzpatrick, ble i artikkelen til Bloomberg sitert på å si at den type maskinvare som det fokuseres på i saken kan åpne enhver dør for de som har behov for det, gjerne for uvedkommende med vonde intensjoner.

Utdyper seg om misvisende vinkling

I ettertid ytrer han på en podcast at han underveis i samtalene med Bloombergs journalister prøvde å forklare hvordan det i teorien er mulig å utføre hackerangrep av den typen som var aktuell i denne saken, nemlig ved å plante en vanskelig iøynefallende brikke som skulle være skjult blant andre maskinkomponenter.

Annonse


Han forteller dessuten at han reagerte tvilende da han ble forelagt denne metoden av Bloomberg: “… Jeg hørte historien og den ga meg ikke mening. Og det var det jeg fortalte dem: jeg var overrasket og fortalte at jeg ikke hadde noe mer informasjon rundt det…”

Fitzpatrick sier videre at journalistene spurte om rent tekniske detaljer for å få forslag til hvordan prosessen i det hele kunne gjennomføres, og at journalistene ut i fra hans vurderinger satte en fasit for detaljene omkring hvordan de potensielle angrepene fant sted.

 

Kilder:
Risky Business
9to5Mac.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse