Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En av Bloombergs kilder i den kinesiske spionsaken er kritisk til sakens fremstilling.

Kilde i Kina-spionasjesaken mener bidraget hans ble tatt ut av kontekst

– Ga ikke mening.

Sist uke var store deler av nyhetsbildet rettet mot Bloomberg og deres påstand om at store selskaper som Apple og Amazon hadde gjort funn av kinesiske overvåkningsbrikker i sine servere, noe blant andre Apple nektet for. De mente at Bloomberg ukritisk hadde tatt utgangspunkt i en enkelthendelse fra 2015 der det var oppdaget en infisert og forholdsvis ufarlig driver som ved et uhell hadde oppstått i et av deres laboratorier.

En av kildene stiller seg uforstående

Nå stiller en av kildene til Bloomberg seg uforstående til hvordan avisen har klart å fremstille saken på en langt mer direkte måte enn det som tilsynelatende var planlagt.

Den aktive sikkerhetseksperten innenfor maskinvare, Joe Fitzpatrick, ble i artikkelen til Bloomberg sitert på å si at den type maskinvare som det fokuseres på i saken kan åpne enhver dør for de som har behov for det, gjerne for uvedkommende med vonde intensjoner.

Utdyper seg om misvisende vinkling

I ettertid ytrer han på en podcast at han underveis i samtalene med Bloombergs journalister prøvde å forklare hvordan det i teorien er mulig å utføre hackerangrep av den typen som var aktuell i denne saken, nemlig ved å plante en vanskelig iøynefallende brikke som skulle være skjult blant andre maskinkomponenter.

Han forteller dessuten at han reagerte tvilende da han ble forelagt denne metoden av Bloomberg: «… Jeg hørte historien og den ga meg ikke mening. Og det var det jeg fortalte dem: jeg var overrasket og fortalte at jeg ikke hadde noe mer informasjon rundt det…»

Fitzpatrick sier videre at journalistene spurte om rent tekniske detaljer for å få forslag til hvordan prosessen i det hele kunne gjennomføres, og at journalistene ut i fra hans vurderinger satte en fasit for detaljene omkring hvordan de potensielle angrepene fant sted.

 

Kilder:
Risky Business
9to5Mac.com

Stikkord: amazon, Apple, kina