Bloomberg: Apple fant kinesisk overvåkningsteknologi i serverne sine.
Bloomberg hevder Apple fant overvåkningsteknologi i serverne sine.

Annonse


Apple benekter Kina-spionasje på egne servere

Bloomberg hevder at selskaper som Apple og Amazon har oppdaget kinesiske overvåkningsbrikker i sine servere fra Super Micro.

Ifølge nettstedet avdekket Apple dette i sine serverhovedkort i 2015.

“Tenk på Super Micro som maskinvareverdens Microsoft. Å angripe hovedkort fra Super Micro er som å angripe Windows. Det er som å angripe hele verden”, sier en amerikansk etterforsker, som har studert selskapet og dets forretningsmodell, overfor Bloomberg.

Apple går hardt ut mot Bloomberg

Apple, Amazon og Super Micro avfeier alle rapportene til nyhetsmediet og spesielt Apple, som avsluttet samarbeidet med Super Micro i 2016, går hardt ut mot rapporten.

Annonse


– Vi er dypt skuffet over hvordan de har håndtert dette overfor oss, Bloombergs journalister har ikke vært åpne for muligheten til at deres kilder muligens tar feil eller er feilinformert. Vår beste gjetning er at de har blandet sammen med en tidligere hendelse fra 2016 der vi oppdaget en infisert driver på en enkelt Super Micro-server i én av våre laboratorier. Vi fastslo at dette engangstilfellet skjedde ved et uhell og var ikke rettet mot Apple, sier selskapet i en uttalelse til CNBC.

Amazon sier følgende om rapporten:

– Vi har ikke funnet noe bevis som støtter påstandene om ondsinnede brikker eller maskinvare modifikasjoner, sier Amazon til Bloomberg.

Funnene ble gjort i 2015

Bloomberg skriver at Apple gjorde funnene i mai 2015 og skal ha informert FBI om det. Amazon skal ha gjort liknende funn kort tid senere og skal også ha innført amerikanske myndigheter

I rapporten hevdes det at brikkene ble plassert der av kinesiske myndigheter for å overvåke amerikanske selskaper.

– Kina er en resolutt forsvarer av kybersikkerhet, sier en talsperson for myndighetene i Kina til CNBC.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse