- Internett er i dag gratis og åpent, og slik vil det forbli.
California har fått en ny lov for nettnøytralitet.

Annonse


– Internett er i dag gratis og åpent, og slik vil det forbli

Det amerikanske justisdepartementet svarer på Californias nye og strenge lov for nettnøytralitet, med et søksmål.

– En viktig seier

– Dagen i dag markerer en viktig seier for Internett og for et åpent samfunn. Loven sikrer at Californias innbyggere, ikke selskapene de betaler for å komme på nett, har kontroll over hvilke sider, apper og tjenester de bruker. Loven hindrer leverandørene i å blokkere, strupe eller å ta betalt for hurtiglinjer og vil beskytte Californias økonomiske vekst, innovasjonsøkonomi og demokratisk engasjement, sier Scott Weiner, en av forkjemperne for loven, i en uttalelse.

Loven ble nylig underskrevet av Californias guvernør, Jerry Brown, og er ment for å gjenopprette lovene for nettnøytralitet slik de var før FCC-styreformann Ajit Pai gjorde endringer.

Tidligere denne måneden gikk Pai hardt ut mot lovforslaget til California, som nå har trådt i kraft, og omtalte dem som ulovlig og “grove eksempler på internettreguleringer som er forbrukerfiendtlige”.

Annonse


Svarer med søksmål

I søksmålet skriver det amerikanske justisdepartementet at loven, Senate Bill 822, er en ulovlig endring av føderale myndigheters avregulerende tilnærming til Internett.

New York Times skriver at Pai er fornøyd med at det reises søksmål mot den nye loven i California og sier at “Internett er gratis og åpent i dag, og slik vil det forbli”.

USAs justisminister, Jeff Sessions, sier at det amerikanske justisdepartementet ikke skal være nødt til å bruke verdifull tid og ressurser på dette søksmålet, men at det er deres plikt å beskytte fullmakter fra de føderale myndighetene.

 

Kilde.
New York Times

Annonse