Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Donald Trump ber Google stoppe forskjellsehandlingen. (Ill.: Skjermdump/Twitter)

Donald Trump langer ut mot Google: – Slutt med partiskheten

Dette svarer Google.

USAs president Donald Trump fortsetter angrepene mot Google på Twitter. I en video hevder Trump-administrasjonen at Google ikke promoterte presidentens tale om rikets tilstand, «State of the Union».

Ber Google stoppe forskjellsbehandlingen

I videoen med emneknaggen StopTheBias, som du kan se nederst i saken, viser Trump til at Google hvert år promoterte tidligere president Barack Obamas taler rikets tilstand, men at søkeselskapet ikke har gjort tilsvarende for ham.

Ifølge presidenten gjorde Google det hverken i fjor eller i år.

Google på sin side sier at det ikke stemmer og at de promoterte Trumps tale i år, men ikke i fjor. Årsaken til dette er at den første talen til Kongressen teknisk sett ikke er en «State of the Union»-tale, sier selskapet i en uttalelse. De promoterte heller ikke Obamas tale i 2009.

– Trump har et poeng

Så hvem snakker egentlig sant? Her er det litt delt. Som Rob Graham påpeker, pleide Google å annonsere Obamas taler flere timer i forveien, men årets Trump-tale ble kun nevnt da presidenten var i gang. Ingen av talene fra 2009 og 2017, som var presidentenes første, ble annonsert på Google.

Graham konkluderer:

«Trump har fortsatt et poeng: Google promoterte Obamas tale bedre. De annonserte talene hans flere timer i forveien, men Trumps kun etter den var starten», skriver han.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: donaldtrump, Google