President Donald Trump hevder Google ikke promoterte talene hans.
Donald Trump ber Google stoppe forskjellsehandlingen.

Annonse


Donald Trump langer ut mot Google: – Slutt med partiskheten

USAs president Donald Trump fortsetter angrepene mot Google på Twitter. I en video hevder Trump-administrasjonen at Google ikke promoterte presidentens tale om rikets tilstand, “State of the Union”.

Ber Google stoppe forskjellsbehandlingen

I videoen med emneknaggen StopTheBias, som du kan se nederst i saken, viser Trump til at Google hvert år promoterte tidligere president Barack Obamas taler rikets tilstand, men at søkeselskapet ikke har gjort tilsvarende for ham.

Ifølge presidenten gjorde Google det hverken i fjor eller i år.

Google på sin side sier at det ikke stemmer og at de promoterte Trumps tale i år, men ikke i fjor. Årsaken til dette er at den første talen til Kongressen teknisk sett ikke er en “State of the Union”-tale, sier selskapet i en uttalelse. De promoterte heller ikke Obamas tale i 2009.

Annonse


– Trump har et poeng

Så hvem snakker egentlig sant? Her er det litt delt. Som Rob Graham påpeker, pleide Google å annonsere Obamas taler flere timer i forveien, men årets Trump-tale ble kun nevnt da presidenten var i gang. Ingen av talene fra 2009 og 2017, som var presidentenes første, ble annonsert på Google.

Graham konkluderer:

“Trump har fortsatt et poeng: Google promoterte Obamas tale bedre. De annonserte talene hans flere timer i forveien, men Trumps kun etter den var starten”, skriver han.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1034907478566359041

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse