Googles toppsjef slaktes.
Sundar Pichai kritiseres for ikke å møte opp for en høring i senatet.

Annonse


Donald Trump hevder Google rigger søkeresultater

Flere senatorer kritiserer Google-sjef Sundar Pichai for ikke å vitne foran Senate Intelligence Committee neste uke. I stedet sender selskapet Kent Walker, senior vice president for global affairs.

Kritiseres av senatorer

Senator Richard Burr, som styrer komiteen, uttaler at Walker ikke er høytstående nok i Google til å avgi forklaring foran Kongressen. Samtidig gjør Burr det klart at han ikke har noen planer om å stevne toppsjefen for å få ham til å møte opp.

– Vanligvis stevner jeg ikke personer for å bli en del av løsningen. Google velger å ikke møte opp og være en del av løsningen. Det er en beslutning de har tatt, siteres Burr av Bloomberg.

– Stolen er der, navneskiltet er det. Hvis de ønsker at vi skal fylle i navnet, skal jeg ordne det, legger han til.

Annonse


Angus King er en annen senator som er kritisk til Googles avgjørelse. Han mener at alle selskapene bør sende toppsjefer.

– Dette er USAs senat, det er en viktig sak, og vi fortjener å høre fra dem som bestemmer, ikke fra dem som utfører avgjørelsene, sier senatoren til Bloomberg.

Det er allerede kjent at Facebooks Chief Operating Office, Sheryl Sandberg, og Jack Dorsey, toppsjef i Twitter, vil være til stede under høringen.

Donald Trump hevder søkeresultater er rigget

Samtidig langer USAs president Donald Trump ut mot søkegiganten. På Twitter beskylder han Google for å manipulere søkeresultater og at Google-søk for “Trump News” kun gir resultater fra rapporter av det han omtaler som “Fake News Media”.

Presidenten har ved flere anledninger hevdet at Google, Facebook og Twitter bedriver sensur av konservative.

– Google og Twitter og Facebook bør trå varsomt. Det er ikke rettferdig for store deler av befolkningen, uttalte Trump i går.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1034456281120206848

Trump-administrasjonen sier de vil utforske mulighetene for å regulere Google.

I en uttalelse til Washington Post sier Riva Sciuta, en talsperson for Google, at målet deres er å sørge for å gi relevante søkeresultater på få sekunder.

– Søk blir ikke brukt for å sette en politisk agenda, og vi påvirker ikke våre resultater mot noen politisk ideologi, sier hun til nettstedet.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse