Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google gjør retrett og oppdaterer beskrivelsen av posisjonsloggtjenesten sin. (Ill.: Pixabay)

Google gjør u-sving etter avsløring

Oppdaterer beskrivelsen av posisjonsloggtjenesten sin.

Vi kunne for tre dager siden melde at Google lagrer posisjonsdata selv om posisjonsloggen er avslått.

Lagres for «personlig tilpassede opplevelser»

Det eneste som skjer når man deaktiverer posisjonsloggen er at posisjonsaktiviteten din ikke legges til i tidslinjen din. Posisjonsaktiviteten din vil likevel lagres for at Google skal kunne tilby «mer personlig tilpassede opplevelser i Maps, Søk og andre Google-tjenester».

Endret beskrivelse

Når du tidligere ville slå av posisjonshistorikken din stod det følgende:

«Lagrer informasjon om hvor du tar med enhetene dine, for å vise deg personlig tilpassede kart, anbefalinger basert på steder du har vært, og så videre.»

Dette er nå oppdatert, men enn så lenge bare i den engelske versjonen:

«This setting does not affect other location services on your device, like Google Location Services and Find My Device. Some location data may be saved as part of your activity on other services, like Search and Maps. When you turn off Location History for your Google Account, it’s off for all devices associated with that Google Account.»

Om du ønsker at Google ikke skal lagre dine posisjonsdata, må du slå av nett- og appaktivitet. Dette kan du gjøre her.

Google med fullstendig u-sving

– Vi har oppdatert språket i forklaringen til posisjonsloggen for å gjøre det enklere å forstå på tvers av alle våre plattformer og hjelpesentre, uttalte Google til Associated Press i forbindelse med oppdateringen.

Dette i sterk kontrast til uttalelsen Google kom med da de ble avslørt for noen dager siden.

– Vi beskriver våre tjenester godt, uttalte Google da.

Kilde:

Associated Press

Har du deaktivert posisjonsloggen? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Stikkord: Google