Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nett- og appaktivitet er valget du må se etter. (Ill.: Skjermdump)

Google lagrer posisjonsdata selv om posisjonshistorikk er avslått

Slik slår du det av.

Det er velkjent at hvis man brukes Googles Maps, så sporer selskapet hvert eneste skritt man tar.

Kan være forvirrende

Noe som kanskje ikke er like kjent, er at Google lagrer posisjonsdata selv om posisjonsloggen er deaktivert. I mai oppdaterte Google personvernsidene for å gjøre de mer oversiktlige, men som både Associated Press og Gizmodo påpeker, er det enkelt for brukerne å misforstå de ulike valgene.

For eksempel virker det tydelig at å deaktivere posisjonsloggen under Aktivitetslagring stanser Google i å lagre bevegelser, men slik er det ikke. «Lagrer informasjon om hvor du tar med enhetene dine, for å vise deg personlig tilpassede kart, anbefalinger basert på steder du har vært, og så videre», lyder forklaringen på dette valget.

Gizmodo forklarer at dette valget kun betyr at Google ikke legger til posisjonsaktivitet til en visuell tidslinje, og hvis man ønsker å deaktivere posisjonsdata helt, må man opp ett steg på nettsiden.

Les også: Google Maps’ posisjonsdeling deler nå også batterinivået ditt.

Sjekk Nett- og appaktivitet

«Lagrer informasjon om hva du gjør på nettsteder og i apper fra Google, sånn at det går raskere å søke og du får bedre anbefalinger og mer personlig tilpassede opplevelser i Maps, Søk og andre Google-tjenester», står det om «Nett- og appaktivitet» og det er dette valget man skal se etter for å deaktivere posisjonsdata helt.

Her har man også mulighet til å slette hver eneste instans med en posisjonsmarkør eller fjerne hele loggen. Under «Min aktivitet» kan du for eksempel slette samtlige punkter.

Overfor Gizmodo har Google følgende å si om saken:

«Posisjonsloggen er et Google-produkt som er helt frivillig, og brukerne har kontrollen til enhver tid å redigere, slette eller slå det av. Som det står i saken sørger vi for at brukeren av posisjonsloggen er klar over at når de deaktiverer produktet, vil vi fortsette å bruke posisjons for å forbedre Google-opplevelsen når de gjør ting som å utføre et Google-søk eller bruker Google for navigasjon.»

Har du deaktivert posisjonslogg for din Google-konto?

 

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: Google, personvern, Tips