Samsungs nye mobilminne er 1,5 raskere enn dagens.
Her er den nye og lynraske minnebrikken til Samsung.

Annonse


Samsungs nye mobilminne er 1,5 raskere enn dagens

Forrige uke annonserte Samsung at de har startet masseproduksjonen av en ny lagringsbrikke for smarttelefoner. Denne uken kunngjør den sørkoreanske giganten en ny minnebrikke, også den for smarttelefoner.

LPDDR5-minne for smarttelefoner

Det nye minnet er den første LPDDR5 DRAM-brikken på 8 GB bygget på en 10-nanometerprosess, opplyser Samsung i en pressemelding. Brikken er 1,5 ganger raskere enn dagens LPDDR4X-standard og kan nå en dataoverføringshastighet på 6400 megabits per sekund, altså 51,2 gigabyte per sekund.

Minnebrikken blir tilgjengelig i to utgaver: én med overføringshastighet på 6400 megabit som opererer ved 1,1 volt og én på 5500 megabit som opererer ved 1,05 volt.

Samsung starter produksjonen av det superraske minnet som er dobbelt så rask som GDDR5

Annonse


– Utviklingen av 8 GB LPDDR5 representerer et stort steg fremover for mobile minneløsninger som drar lite strøm. Vi kommer til å fortsette med å utvide vår serie med nestegenerasjons 10nm-DRAM-brikker etter hvert som vi skyter fart mot en mer utbredt bruk av Premium minne globalt, sier Jinman Hanm senior visepresident for Memory Product Planning & Application Engieering i Samsung Electronics, i pressemelding.

Selskapet ser for seg at den nye brikken vil bli viktig når 5G-teknologien kommer og også med kunstig intelligens-drevne apper for smarttelefoner. Ingenting er offentliggjort ennå, men Galaxy S10 som ventes våren 2019 kan bli den første mobilen som tar i bruk den nye minnebrikken.

 

Kilde:
Samsung

Annonse