Persondata på avveie etter datainnbrudd i Aller Media.
Aller Media ble rammet av et datainnbrudd.

Annonse


Persondata på avveie etter datainnbrudd i Aller Media

Aller Media, som blant annet eier Dagbladet, skriver i en e-post til sine kunder at deres tekniske leverandør av Testpilot, Typeform er blitt utsatt for et datainnbrudd på sine servere.

Ingen sensitiv informasjon ble lekket

Datainnbruddet rammer rundt 19 000 Aller Media-brukere og selskapet bekrefter at persondata er blitt lekket, men forsikrer samtidig at det ikke er snakk om sensitiv informasjon om betalingsinformasjon og passord.

“Men data som kjønn, fødselsår, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Vi ber deg være ekstra oppmerksom på e-poster som kan være forsøk på spam og/eller forsøk på svindel”, skriver Aller Media i en e-post til brukerne og beklager det som har skjedd.

– Aller Media beklager dette overfor våre lesere og brukere. Vi er glade for at Typeform oppdaget dette raskt og fikk gjenopprettet sikkerheten. Nå går vi opp sikkerhetsrutiner og avtaler for å hindre at dette skjer igjen, sier Camilla Helling Fuglem, direktør for data i Aller Media, til Dagbladet.

Annonse
Publikasjonen sier at Datatilsynet er rutinemessig varslet om datalekkasjen.

For få dager siden bekreftet Schibsted at de er blitt rammet av et datainnbrudd:

Schibsted bekrefter datalekkasje – 8500 nordmenn rammet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse