Schibsted bekrefter datalekkasje - 8500 nordmenn rammet.
Aftenposten-brukere er rammet av datalekkasjen.

Annonse


Schibsted bekrefter datalekkasje – 8500 nordmenn rammet

Aftenposten meldte i går kveld at Schibsted er rammet etter at det ble lekket brukerdata fra det spanske selskapet Typeform. Selskapet tilbyr verktøy for brukerundersøkelser.

Beklager hendelsen

Hendelsen fant sted 27. juni og Schibsted ble varslet 2. juli. Totalt er 8500 Schibsted-brukere rammet. Aftenposten skriver at det gjelder rundt 3000 Aftenposten-brukere og rundt 5500 Bergens Tidende-brukere, og at berørte personer er blitt varslet via e-post.

Hverken passord eller betalingsinformasjon er blitt lekket som en del av lekkasjen, men Schibsted opplyser i en e-post til de berørte at det er snakk om “informasjon som navn, e-postadresse og demografiske variabler som kjønn, alderssegment, landsdel, utdanningsnivå og husholdningsinntekt – i kombinasjon med de svarene du avga i brukerundersøkelsen”.

Overfor nettstedet beklager kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Camilla Kielland, hendelsen.

Annonse
– Det er selvsagt beklagelig, og selv om det er via en tredjepartsløsning datalekkasjen har skjedd, så har vi ansvar for brukernes data. Men det som er viktig å presisere fra vår side, er at det heldigvis ikke er snakk om sensitive data, sier hun til Aftenposten.

Ticketmaster bekrefter dataangrep – bankkortinformasjon kan være stjålet

 

Kilde:
Aftenposten

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse