- Vi reiste ikke til Irland på grunn av skattene.
Apple forsikret de 6000 ansatte at de satser i Irland. Her under WWDC-messen.

Annonse


– Vi reiste ikke til Irland på grunn av skattene

Apple har ifølge EU utnyttet skattehull for å betale så lite skatt som mulig og er blitt beordret til å betale tilbake 13 milliarder euro til Irland. Selskapet har påklaget denne avgjørelsen.

Forsikret de ansatte

Tim Cook, toppsjef i Apple, er aktuell på en liten Europa-turné der han blant annet tar turen innom Irland. Der benyttet han anledningen til å kommentere skattediskusjonen.

– For å være ærlig reiste vi ikke til Irland på grunn av skatten. Vi kom til Irland i 1980 fordi vi så et fellesskap vi følte vi kunne vokse, og gjøre en rekke ting for å støtte kontinentet. Vi har holdt beholdt kursen i nesten fire ti år. Det har ikke vært rett frem – livet er ikke rett frem, ting går opp og ned, men det har alltid vært en bane som øker. Ikke forvent at det kommer til å endre seg, siteres han av The Irish Times.

Cook forsikret også de 6000 Apple-ansatte at selskapet er forpliktet til å fortsette satsingen i landet. Uttalelsene kommer en drøy måned etter at det ble kjent at Apple skroter planene om å bygge et datasenter til én milliard dollar i landet (ekstern lenke).

Annonse
 

Kilde:
The Irish Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse