Apple vil starte utbetalingene, men håper å få pengene igjen.
Apple vil starte utbetalingene, men håper å få pengene igjen.

Annonse


Apple skal betale tilbake 120 milliarder kroner i skatt

Nyhetsmediet The Wall Street Journal melder at Apple er kommet til enighet med EU om tilbakebetalingen av 13 milliarder euro, 128 milliarder kroner med dagens kurs, i skatt til Irland. Det var i august i fjor at EU-kommisjonen beordret Apple til å betale skatt selskapet skylder.

Håper å vinne frem
På tross av at avgjørelsen falt i fjor, har Irland ikke ønsket å samle inn skattene og både landets myndigheter og Apple har anket saken. Apple er et av flere selskaper som beskyldes for å bruke skattesmutthull for å betale så lite skatt som mulig.

Den irske finansministeren, Paschal Donohoe, annonserer at Irland forventer at de første utbetalingene fra Apple vil skje i løpet av det første kvartalet i 2018. I en uttalelse til Wall Street Journal sier Apple at selskapet forventer å få tilbake pengene hvis det vinner ankesaken mot EU-kommisjonen.

Paradise Papers
Dokumentlekkasjen «Paradise Papers» avslører at advokater hjalp Apple med å beholde lav skatt etter at Irland i 2013 slo ned på storselskaper som kuttet skatten, skrev Aftenposten forrige måned.

Annonse


iPhone-produsenten betalte så lite som 0,005 prosent skatt på overskudd i Europa i perioden 2003-2014, blant annet ved å bruke skallselskaper som håndterte omsetningen.

 

Kilde:
Wall Street Journal (betalingsmur)

Annonse