Konkurransen hardner til i strømmemarkedet - Apple blir utgiver.
Apple oppretter ny avdeling for musikkutgivelser.

Annonse


Konkurransen hardner til i strømmemarkedet – Apple blir utgiver

Denne måneden annonserte Apple at Music-tjenesten har 50 millioner abonnenter, et tall som også inkluderer prøvebrukere. Til sammenlikning er det 75 millioner som betaler for Spotify, og totalt er det 175 millioner som abonnerer på den svenske strømmetjenesten.

Ledes av tidligere iTunes-topp

Nå øker Apple musikksatsingen ytterligere ved å opprette en egen avdeling for musikkutgiving. Det skriver Music Business Worldwide (MBW) som melder at det er Elena Segal som skal drive den ferske avdelingen i Apple.

Segal har tidligere jobbet som Legal Director for iTunes International og har nå fått rollen som Apple Musics Global Director og Music Publishing, skriver nyhetsmediet.

Fikk ny sjef i april

Opprettelsen av den nye musikkavdelingen er den største endringen Oliver Schusser, den nye sjefen for Apple Music, foretar etter han inntok sjefsstolen i april. Han er tidligere visepresident i iTunes International.

Annonse
– Oliver er fullt klar over at de viktigste artistoppdagelsene i musikkindustrien i dag skjer fra utgiversiden av industrien, sier en av kildene MBW har vært i kontakt med.

– Oliver ønsker å understreke overfor Apple hvor viktig publisering og låtskrivere er. Det er det dette handler om, legger kilden til.

Apple har tidligere også inngått eksklusive avtaler for å stjele brukere fra de andre tjenestene.

 

Kilde:
Music Business Worldwide

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse