Apple må skrote iTunes til Mac og PC og gjøre større endringer i iOS-appens brukergrensesnitt før Apple Music får tommel opp fra oss.

Annonse


Dette albumet er eneste grunn til å bruke Apple Music

Etter å ha brukt Apple Music siden lanseringen, følte vi for å si at konkurrenten er bedre.

Ingen åpenbaring
På hvor mange måter kan man gjøre strømmig av musikk bedre, foruten god lydkvalitet? Man kan ha et pent og enkelt grensesnitt med smarte funksjoner, kjapp avspilling og mulighet til å finne ny musikk med ett klikk basert på lyttehistorikken.

På to av disse punktene feiler Apple. Det siste punktet er sikkert viktig nok for mange, men ikke noe vi føler behov for å bruke. Vi graver selv.

Les også: – Apple Music har mistet halvparten av lytterne.

Annonse
Du må installere og bruke iTunes
Nå som vi har servert noen halvveis hyggelige ord, er det på tide å komme til bunns i artikkeltittelen: Apples grensesnitt er rotete på mobil, og programmet er tregt og stygt fordi det er iTunes slik vi kjenner det på skrivebordet. Det i seg selv trekker ned opplevelsen – «stønn, må jeg virkelig installere iTunes?» Vi vet vi ikke er kontroversielle ved å mene dette.

En ting er grensesnittet, men iTunes med Apple Music er tregt også. Det tar tid å laste artist- og album-visningen, opp til flere sekunder. Spotify bruker under ett sekund på samme oppgaver. Dessuten er svenske-tjenesten mer oversiktelig.

Vi foretrekker å lagre hele album i en dedikert album-visning – spillelister er 2005, dessuten er ikke iTunes-søket universalt. Latterlig.

Fordi de kan og egentlig må være med
Er det krise at det tar ett sekund mer å starte en låt? Neida. Problemet er at Apple Music ikke er bedre, helhetlig sett, enn konkurretene.

Så hva er poenget? «Bør vi lage dette produktet når vi vet at andre gjør dette veldig bra»-spørsmålet er grunnen til at Apple lager gode produkter og tjener gode penger. Det er ofte også grunnen til at de velger å ikke lansere et produkt, spesielt ikke før det er helt ferdig. De burde ha lansert Apple Music med arvtageren til iTunes (for den er underveis, ikke sant…?), og samtiidg skrotet den gamle verkebyllen.

Istedet lanserte de en tjeneste som ikke er lettere å bruke og som leverer en tregere musikk-opplevelse.

Den eneste grunnen til at jeg fortsatt starter Apple Music er fordi Dr. Dre sitt nye album er Apple-eksklusivt. Er det sånn det skal være fremover, at man må velge tjeneste etter artist? Jeg håper ikke det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse