- Stans salget av ansiktsgjenkjenningsteknologi til politiet.
ACLU oppfordrer Amazon til å stanse salget av Rekognition til politiet.

Annonse


– Stans salget av ansiktsgjenkjenningsteknologi til politiet

Den amerikanske borgerrettighetsorganisasjonen American Civil Liberies Union (ACLU) syns ikke noe om at Amazon selger ansiktsgjenkjenningsteknologi til politiet. Gruppen frykter at teknologien kan brukes til ondsinnede formål som for eksempel at byer eller politiet overvåker samfunn uten spesiell grunn.

Kan brukes til ondsinnede formål

Amazon lanserte ansiktsteknologi, kalt Rekognition, i 2016 og den er basert på dyp læring og video- og bildeanalyse. Selskapet har flere private bedrifter på kundelisten, men også politiet, og det er det som bekymrer ACLU.

Dokumenter som organisasjonen har fått tilgang på, viser at City of Orlando og Washington County Sheriff’s Office i Oregon er en av kundene. I Orlando brukes Rekognition som et ansiktsovervåkningssystem i sanntid, kommer det frem, og det uten at bruk av systemet er blitt diskutert av lokalsamfunnet.

Han måtte vente åtte dager på å få vite hva Apple har lagret om ham

Annonse


ACLU oppfordrer nå Amazon om å stanse salget av Rekognition-teknologi til politiet og myndighetene. I et brev sendt til nettbutikkjempen skriver organisasjonen at selskapet, i stedet for å begrense bruken blant myndighetene, har hjulpet dem med å implementere teknologien og har også tilbudt produktsstøtte og gratis konsultasjonstjenester.

“Amazon Rekognition kan lett misbrukes i hendene til myndigheter. Dette produktet er en stor trussel for samfunn, inkludert fargede personer og innvandrere, og for tilliten og respekten Amazon har jobbet for å bygge”, skriver ACLU.

Er du enig med ACLU om at Amazon ikke må selge teknologien til myndighetene?

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse