- Microsoft kommer til å kjøpe Netflix.
Respektert analytiker tror Microsoft vil kjøpe Netflix.

Annonse


– Microsoft kommer til å kjøpe Netflix

Selskaper som Amazon, Apple og Facebook satser stort på strømming av film og TV-serier. Microsoft var tidlig ute med å forsøke seg på originalserier med “Xbox Originals”, men lanserte kun en håndfull serier før prosjektet ble lagt ned.

Netflix kan bli Microsofts inngangsbillett i strømmemarkedet og for å konkurrere med Apple og andre på nye områder.

Tror på Netflix-oppkjøp

Det tror i hvert fall den respekterte medieanalytikeren Porter Bibb, i Media Tech Capital Partner, som tror at Microsoft kommer til å forsøke å kjøpe opp strømmekongen Netflix.

Han sa ikke noe om når fremstøtet eventuelt vil skje, men at Windows-produsenten mangler eget innhold for å ta seg inn i det stadig voksende strømmemarkedet.

Annonse


– De flytter seg så raskt de kan inn i skymarkedet. De har ikke noe når det gjelder innhold til forbrukere. Jeg tror Netflix kommer til å bli kjøpt opp av Microsoft, som ikke har noe innhold akkurat nå, sier han overfor CNBC.

Netflix tar helt av

Netflix’ markedsverdi er i underkant av 140 milliarder dollar, 1,14 billioner kroner, og Microsoft er nødt til å grave dypt for et eventuelt oppkjøp. Uansett er sistnevnte kjent for å ha forholdsvis dype lommer.

Ingen av selskapene har ønsket å kommentere Bibbs uttalelser overfor CNBC.

 

Kilde:
CNBC

Annonse