Apple håper på suksess med storproduksjoner, men de er nok flere år unna da de er innledende samtaler med Hollywood-eliten.
Apple håper på suksess med storproduksjoner, men de er nok flere år unna da de er innledende samtaler med Hollywood-eliten.

Annonse


Apple ønsker sin egen “Game of Thrones”

Det er ikke nok å være nok en film-strømmetjeneste – man må ha eksklusivt innhold, også.

Kan Apple være selskapet som får til neste store TV-hit?
Selskapet har så vidt startet med “Planet of the Apps” og “Carpool Karaoke”, men dette er små-produksjoner sammenlignet med Game of Thones, Mad Men eller Breaking Bad.

Ja, Apple ønsker sin egen “premium” TV-serie på høyde med det største fra HBO, Netflix og alle de andre Hollywood-studioene og strømmeplattformene, inkludert Amazon, som spytter mer og mer penger inn i eget innhold.

Selv om Apple neppe kommer til å bruke 48 milliarder kroner årlig som Netflix nå gjør i forhold til eget innhold, så er de nå i innledende samtaler med en rekke Hollywood-sjefer som sender selskapet manus.

Annonse


De to som nå pitcher for Apple er Zack Van Amburg og Jamie Erlicht, to tidligere Sony-ansatte som ble hanket inn av Apple fra Sony i juni.

Slått av Netflix i første runde
De to Apple hanket inn kommer altså fra Hollywood, mens Ted Sarandos og Cindy Holland som pitcher Netflix for filmfolkene, ikke har samme bakgrunn. Det blir virkelig spennende å se om de to kan finne den neste GoT eller Breaking Bad-suksessen for Apple.

Men Netflix er også smarte, og klarte å kapre serien “Ratched”, basert på One Flew Over the Cuckoo’s Nest, gjenopplivet av Ryan Murphy som står bak American Horror Story.

Netflix skal nemlig ha gitt store Murphy gigantiske summer for å fortsette å strømme American Horror Story.

Snakker med Breaking Bad-skaperen
Apple har bud ute på Steven Spielbergs Amazing Story med 80-talls-setting (som seg hør og bør i 2017) og en dramaserie med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon, ifølge Hollywood-kilder.

Erlicht og Van Amburg må også bestemme seg for hva de ønsker å gjøre med en rekke prosjekter startet av Dr. Dre og Harvey Weinstein. De to skal allerede ha snakket med Vince Gilligan, skaperen av Breaking Bad, og hovedrolleinnehaver i samme serie, Bryan Cranston.

 

Kilde:
Hollywood Reporter

Annonse


Annonse


Annonse