Oculus jobber med unikt VR-hodesett som sporer øynene dine.
Oculus jobber med et spennende VR-hodesett kalt Half Dome.

Annonse


Oculus jobber med unikt VR-hodesett som sporer øynene dine

Facebooks F8-konferanse går av stabelen denne uken og det handler om mer enn nyheter til Messenger, Instagram og WhatsApp, Også Oculus står på menyen.

Spesielle linser – større synsfelt

Nettsamfunnets VR-avdeling snakket nemlig om Oculus og viste også frem en svært spennende prototype som for øyeblikket bare kalles “Half Dome”. Det spesielle med denne prototypen er at den består av to varifokale linser flytter seg rundt avhengig av hvor brukeren ser.

En varifokal linse har variabel fokuslengde.

Maria Fernandez Guajardo, sjef for Oculus’ Core Tech-avdeling, uttalte under presentasjonen at mange hodesett sliter objekter som er nære øyne, men varifokale linser/skjermer gjør dette bedre og objektivene vil fremstå skarpere og klarere. Et annet pluss er synsfeltet som er på 140 grader – Rift leverer 110 grader – og dermed gir bedre sidesyn.

Annonse
Oculus lover at den mer avanserte teknologien ikke går ut over størrelsen på hodesettet og at det er tilsvarende dagens VR-hodesett. Når “Half Dome” eventuell er klar for markedet, er ikke lett å si, men det vil nok ta en stund. Trolig får vi vite mer under Oculus Connect senere i år.

Nå kan du bestille Oculus Go – sender til Norge

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse